Ediția: Vineri 7 iunie 2024. Nr. 6644
Ediția: Vineri 7 iunie 2024. Nr. 6644

Sute de tone de cereale confiscate în judeţ


Polițiștii vrânceni și comisarii Gărzii Financiare au confiscat peste 350 de tone de cereale. În urma unor acți-uni desfășurate în ultimele 10 zile, pe raza județului, au fost oprite în trafic opt autotractoare care transportau cereale fără a deține documente legale de proveniență și transport. Astfel, au fost identificate 242,86 tone de porumb, 68,25 tone grâu și 65 tone soia. Toate produsele au fost ridicate în vederea confiscării de către inspectorii Gărzii Financiare și polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vrancea. Astfel, agenții de circulație au de-pistat un brăilean care conducea un autotractor în care se aflau 22,1 tone de porumb boabe producție 2010, fără a deține niciun fel de documente legale de proveniență și transport. De asemenea, un alt brăilean a fost depistat conducând un autotractor în care erau transportate 30 tone de porumb boabe, fără documente legale de proveniență și transport, iar un bărbat din Călărași a fost depistat în timp ce transporta 37,45 tone de porumb boabe producție 2010, fără a deține documente legale de proveniență și transport precum și nota de cântar.

***

Un bărbat din Constanța a dat și el explicații în fața oamenilor legii deoarece cantitatea de porumb boabe pe care o avea trecută în documente nu corespundea cu cea din mașină, la cântar găsindu-se o diferență de 14,4 tone de porumb boabe în plus. Tot în timpul controalelor, un echipaj de poliție a depistat în trafic un bucureștean care transporta cantitatea de 33,8 tone de grâu fără a deține documente legale de proveniență și transport și un călărășean care transporta 34,45 tone de grâu, fără a deține documente legale de proveniență și transport, iar în documente au fost găsite și modificări. De asemenea, nere-guli au fost găsite și în cazul unui bărbat din Ploiești, care transporta cu un autotractor 28,19 tone de porumb boabe producție 2010, fără a deține documente legale de proveniență și transport, iar în două autotractoare aparținând unei societăți din Ilfov au fost depistate 65 tone de soia, fără documente legale de proveniență și transport, acestea dovedindu-se în urma controlului ca fiind fictive.
Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției Române, la nivelul întregii țări au fost indisponibilizate în vederea confiscării „aproximativ 530 de tone de porumb, peste 240 de tone de grâu, 65 tone de soia și peste 60 de tone de legume și fructe proaspete. Pentru prevenirea și combaterea fenomenului evazionist ce se manifestă prin derularea unor activități ilegale cu legume și fructe proaspete, produse cerealiere și alte plante tehnice fără documente legale, precum și prin neînregistrarea și nedeclararea veniturilor obținute din aceste acti-vități, la nivel național, Poliția Română organizează și desfășoară activități specifice de combatere a evaziunii fiscale și a altor fapte ilegale de natură economică”.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?