Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Îmbunătăţirea sănătăţii, dezbătută la Arad


Județul Vrancea va fi reprezentat de Consiliul Local de Sănătate Bordești și Asociația de Ajutor Mutual Focșani la week-end-ul de formare „Îmbunătățirea stării de sănătate în comunitățile locale”. Evenimentul, ajuns la cea de-a cincea ediție, va avea loc la Arad, în perioada 5-7 noiembrie și se adresează Asociațiilor de Ajutor Mutual și Consiliilor Locale de Sănătate, fiind organizat de Fundația pentru Dezvoltarea Asociațiilor de Ajutor Mutual (FDAAM).
La programul de formare și informare sunt așteptați să participe aproximativ 50 de coordonatori locali și voluntari ai Asociațiilor de Ajutor Mutual și ai Consiliilor Locale de Sănătate, reprezentanți ai administrațiilor pu-blice locale și parteneri din Belgia.
În prima zi a întâlnirii, participanții vor avea posibilitatea să participe la „Forumul Cooperării Descentralizate Româno-Belgian: De la solidaritate la partene-riatul european”, organizat de Consiliul Județean Arad.
În cadrul atelierului „Sănătate: Descentralizarea – o oportunitate de îmbunătățire a sistemului public de îngrijire a sănătății” din cadrul forumului, președintele FDAAM – Jozef Goebels, va face o prezentare despre „Necesitatea planurilor strategice la nivel local în domeniul sănătății. Responsabilități ale consiliilor locale legate de sănătate și îngrijirea sănătății”. De asemenea, vor mai fi dezbătute teme precum: descentralizarea în Europa: o abordare optimistă; descentralizarea: o soluție pentru dezvoltarea durabilă?; descentralizare & reformă: furnizarea de resurse și asigurarea unui control eficient al calității, schimbările climatice, eficiența energiei, etc.
„Sunt convinsă că și la această ediție echipa de formatori profesioniști a FDAAM va reuși să-și atingă obiectivele și va identifica împreună cu participanții soluțiile locale pentru dezvoltarea sănătății în comunitatea fiecăruia. De asemenea, împreună vom reuși să dezvoltăm regional solidaritatea între asociații și consilii locale și prin aceasta să îmbunătățim accesul la îngrijiri de sănătate ca-litative, pentru toți membrii comunităților”, a declarat Camelia Preda,  director general FDAAM.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?