Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Vinurile vrâncene, promovate la Belgrad şi Odessa


Vinurile vrâncene vor fi promovate la Belgrad și Odessa în cadrul evenimentelor organizate la ambasadele României cu ocazia organizării Zilei Naționale a României, pe 1 Decembrie. Consiliul Județean Vrancea arată, într-un comunicat de presă, că Ambasada României la Belgrad și Consulatul General al României la Odessa și-au exprimat intenția de a organiza misiuni economice în cadrul cărora vinurile producătorilor să fie promovate împreună cu patrimoniul turistic al județului nostru. La Belgrad evenimentul va avea loc cu ocazia organizării Zilei Naționale a României, pe 1 Decembrie, iar prezentarea de vinuri se va face într-un restaurant din centrul capitalei Serbiei.
„La evenimentul de la Belgrad vor participa lideri politici, oameni de afaceri, diplomați, artiști etc. Pe lângă expoziția de vinuri cu degustare, Ambasada României s-a angajat să transporte, din Vrancea la Belgrad, cantitatea de vin care urmează să fie expusă și s-a oferit să găzduiască, în spațiile ambasadei, reprezentanții a trei firme care vor forma delegația județului Vrancea. Reprezentanții Ambasadei au ținut să precizeze că această misiune economică va promova nu doar Vrancea și vinurile din Vrancea ci chiar România, ca urmare a faptului că, în acest moment, în Serbia, nu sunt comercializate vinuri produse în stânga Dunării”, se arată în comunicatul Consiliului Județean. De asemenea, mi-siunea economică de la Odessa va fi rea-lizată cu sprijinul Consulatului General din Ucraina. „Aici, vinurile românești sunt deja cunoscute concurând cu cele moldovenești, dar și cu cele din Georgia. Tocmai de aceea o astfel de misiune economică ar avea rolul de a consolida po-ziția vinurilor vrâncene pe piața ucraineană”, se arată în comunicat.
Reamintim că, tot pe data de 1 Decembrie, Consiliul Județean Vrancea va organiza, în colaborare cu Ambasada României în Germania, o misiune economică la Berlin pentru promovarea vi-nurilor vrâncene.
Ambasada României la Berlin a lansat o invitație pentru patru producători de vinuri din județ care să își expună produsele cu ocazia Zilei Naționale a României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?