Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Drogurile legale au mai făcut trei victime


Trei tineri, doi dintre ei de 16 ani, iar cel de-al treilea de 20 de ani, au ajuns duminică seara la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani, după ce au consumat substanțe etnobotanice. Cei doi minori au beneficiat de măsuri de suport respirator, terapie simptomatică și examen toxicologic complet, dar au refuzat să fie internați la Secția de Psihiatrie, deși medicii le-au recomandat acest lucru.
Cel de-al treilea tânăr, de 20 de ani, a consumat substanțe halucinogene, iar medicii studiază probele recoltate de la acesta, pentru a stabili exact despre ce substanță este vorba.

***
Polițiștii de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, controlează frecvent magazinele care comercializează produse etnobotanice. Toate cele șase magazine din Focșani au fost verificate, iar în urma controalelor au fost întocmite și trei dosare penale.
Polițiștii au prelevat probe pe care le-au tri-mis la laborator, iar rezultatele au arătat că acestea conțineau și substanțe interzise. „Săptămâna trecută au fost efectuate controale în toate magazinele din Focșani. Au fost ridicate probe și în urma analizelor s-a constatat că anumite produse dintre cele destinate comercia-lizării conțineau produse cu efect stupefiant, motiv pentru care au fost întocmite trei dosare penale. Noi nu putem să închidem aceste magazine pentru că nu avem o bază legală. Această decizie ar trebui să fie luată la nivel național și toate substanțele din această categorie să fie interzise”, a spus comi-sarul Costel Manea, șeful Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea.
În acest moment, în tot județul funcționează șapte magazine care comercializează plante etnobotanice, șase dintre acestea sunt în Focșani și unul în Panciu.
Deși numărul celor care au de suferit crește alarmant, nimeni nu face nimic pentru ca aceste substanțe să nu mai facă victime, mai ales în rândul adolescenților.
Seară de seară, zeci de tineri intră în magazinele de profil pentru a-și cumpăra pliculețele care îi fac să plutească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?