Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Directorii de şcoli pun în pericol siguranţa elevilor


Directorii unităților de învățământ din județ sunt acuzați de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vrancea că pun în pericol siguranța elevilor deoarece nu respectă normele de prevenire și stingere a incendiilor. Reprezentanții ISU spun că este o lipsă de interes din partea conducerii unităților de învățământ în respectarea normelor legale. Reproșurile au fost făcute în ședința cu directorii de școli organizată, ieri, la Inspectoratul Åžcolar Vrancea.
Multe dintre școli nu au obținut nici până în prezent autorizația sau avizul de securitate la incendiu din partea pompierilor. Åžcolile nu dispun de personal instruit în domeniu acordării primului ajutor în caz de incendiu iar extinctoarele fie lipsesc cu desăvârșire, fie sunt vechi de ani buni și nu mai pot funcționa la standardele impuse. În schimb, directorii ridică din umeri și spun că nu dispun de resursele financiare pentru a remedia situația.
„Marea majoritate a neregulilor constatate nu țin de latura financiară, ci mai degrabă țin de organizarea cadrelor pe care le aveți și de implicarea dumneavoastră! Nu s-au realizat o serie de măsuri de organizare, personalul este neinstruit împotriva intervențiilor în caz de incendiu, iar angajații nu cunosc instrucțiunile de lucru. Nu s-a stabilit prin dispoziție scrisă reglementarea fumatului în cadrul instituțiilor. Majoritatea unităților de învățământ au centrale termice însă nu dispun de personal calificat pentru a avea grijă de ele. Sunt lăsate sub întreținerea ba a omului de serviciu, ba a nu mai știu cui. Planurile de  evacuare în caz de incendiu nu sunt realizate nici ele!”, a declarat Ovidiu Oprea, ofițer în cadrul ISU Vrancea.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?