Mamă ucigaşă la bară

0
205


Femeia acuzată că în luna ianuarie și-a aruncat bebelușul la gunoi imediat după ce l-a născut, a fost trimisă în judecată. Procurorii au fina-lizat ancheta, instanța fiind cea care va decide dacă Claudia B., de 21 de ani, se face vinovată de comiterea faptei de omor calificat de care este acuzată. Deși pe parcursul anchetei învinuita a fost arestată, în momentul în care a ieșit la iveală faptul că e din nou gravidă, într-o lună avansată, a fost pusă în libertate. Reamintim că în luna ianuarie a acestui an, pe raza municipiului Adjud, a fost găsit un bebeluș la un container. Cadavrul acestuia era congelat de gerul iernii.
Cercetările efectuate în cauză au scos la iveală faptul că fetița de la gunoi era a Claudiei, care născuse în baia viitorilor socri din Adjud. Tânăra susține că nimeni nu știa că este gravidă. Procurorii spun că aceasta a născut în data de 19 ianuarie a.c., a învelit pruncul în pantalonii pe care îi purta în ziua aceea și l-a aruncat la container. Învinuita nu era la prima naștere. Mai are un copil de circa doi ani, care este în grija bunicilor. Procurorii spun că de curând, Claudia se împăcase cu un fost iubit și că pruncul pe care îl purta în pântec era al altui bărbat și ar fi fost o piedică în calea noii relații. Chiar dacă a susținut că fetița s-a născut moartă, rezultatele examinării medico-legale a cadavrului o contrazic.

În doi ani, patru cazuri 

În ultimii ani, în județ s-au înregistrat patru cazuri de mame care și-au ucis bebelușii imediat după naștere. În iunie 2008, Elvira P., din Bolotești și-a sugrumat nou-născutul cu un cordon textil, după care l-a aruncat într-o toaletă din curtea gospodăriei sale. La numai câteva luni diferență, în aceeași comună o altă femeie dădea naștere unui copil pe care avea să-l elimine în același mod. Luminița M., aflată la a doua căsătorie, a spus magistraților că dacă la momentul nașterii ar fi fost cineva lângă ea s-o ajute, poate nu s-ar fi ajuns la așa ceva.
La începutul lunii septembrie 2010, o tânără din Sihlea a fost acuzată de  pruncucidere. Valerica T. se află în arest, după ce în data de 5 septembrie a născut și i-a pus copilului un prosop pe față, apoi l-a aruncat în WC.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here