Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Bătrână intoxicată cu ciuperci


O bătrână de 76 de ani, din comuna Cotești, a ajuns în cursul zilei de ieri la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani cu intoxicație, după ce a consumat ciuperci culese din pădure. Femeia a acuzat dureri sto-macale, stări de vomă și dureri de cap, dar a refuzat internarea în spital.
Pentru prevenirea intoxicațiilor cu ciu-perci, medicii recomandă consumul ciupercilor de cultură, provenite din unități autorizate și însoțite de certificate de calitate, evitând cumpărarea lor de la culegătorii amatori sau chiar culegerea lor din pădure.
Semnele intoxicației diferă în funcție de tipul de ciuperci consumate și apar după 15 minute până la 12 ore sau chiar mai mult de la ingestia lor. Acestea pot fi diverse, cum ar fi: grețuri, vărsături, crampe abdominale, diaree, amețeli, halucinații, agitație, convulsii, tulburări de vedere, tremurături, furnicături ale extremităților etc. În formele severe, se poate instala insuficiența hepato-renală și coma cu evoluție fatală. În cazul apariției unora dintre aceste semne ale intoxicațiilor cu ciuperci, este necesară prezentarea de urgență la medic. Cu cât se administrează mai rapid tratamentul specific, șansele de vindecare sporesc, prevenind astfel, decesul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?