Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Primarii PDL primesc mai mulţi bani ca edilii PSD Şi PNL


Aproape jumătate din fondurile alocate localităților vrâncene pentru dezvoltarea infrastructurii din mediul rural se duc la primăriile PDL. La nivel națio-nal, primarii PDL primesc de trei ori mai mulți bani decât edilii PSD și PNL.

În Monitorul Oficial de vinerea trecută a fost publicată hotărârea de Guvern prin care sunt alocate fondurile pe care Guvernul trebuia să le plătească primăriilor care au realizat proiecte pentru Ordonanța 7 din 2006. Peste 4,1 milioane lei au fost repartizați către 17 localități unde au fost realizate proiecte conform Ordonanței 7 din 2006. Aproape jumătate din sumă este alocată pentru primarii PDL din Păunești și Poiana Cristei, câte 924 mii lei. Banii au fost alocați pentru stație epurare, rețele colectoare, canalizare și pentru construcția de poduri peste râul Râmna și pâraiele Valea Neagră și Brezoi.
De asemenea 520 mii lei au fost alocați pentru înființarea unor baze sportive în 8 loca-lități, din care cea mai mare sumă, 120 mii lei, va fi alocată localității Dumbrăveni. De remarcat că în localitatea condusă de un edil PDL se construiește un stadion de către o firmă din Ploiești. Investiția este mai mult decât discutabilă, ținând cont că, în Dumbrăveni nu activează nicio echipă de fotbal de mai bine de 10 ani.
Banii pentru localitățile vrâncene au fost alocați prin Hotărârea de Guvern 977 din 2010 privind repartizarea pe proiecte a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanțarea Programului de dezvoltare a infrastructurii și a unor baze sportive din spațiul rural pe anul 2010, instituit prin Ordonanța Guvernului nr.7/2006.

Bani pentru colegii de partid

La nivel național, primarii PDL primesc de trei ori mai mulți bani de la guvernul portocaliu decât edilii PSD și PNL. Potrivit Agenției Mediafax, Guvernul a alocat primăriilor fonduri totale de 310 milioane lei din sume defalcate din TVA pentru finanțarea programului de dezvoltare a infrastructurii și a bazelor sportive, cei mai mulți bani fiind transferați primăriilor PDL, care au primit de trei ori mai mult decât cele conduse de PSD și PNL.
Primăriile conduse de PDL au primit un total de 153,9 mi-lioane lei, de trei ori mai mult comparativ cu primăriile PSD (48,9 milioane lei) și PNL (47,6 milioane lei), conform calculelor Mediafax. Primăriile UDMR au primit fonduri totale de 38,1 milioane lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?