Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

PSD propune realocarea fondurilor europene pe programe


Fondurile europene ar trebui realocate între Programul Operațional Regional și Programul Operațional Sectorial, a declarat, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, în cadrul conferinței organizației municipale a social-democraților din Alexandria.
El a explicat că, în cadrul Programului Operațional Regional (POR), destinat aproape în exclusivitate autorităților locale, au fost depuse proiecte prin care s-au accesat toate sumele – „sută la sută”.
Potrivit lui Dragnea, pentru finanțare prin POR mai există încă multe alte proiecte, cu o valoare de circa 11 miliarde de euro, dar pentru care nu mai sunt fonduri disponibile.
„În același timp, există Programele Operaționale Sectoriale gestionate de ministere (…) unde stau nefolosiți de doi ani 16 miliarde de euro. De aceea, am propus și doamnei Udrea și domnilor Boc, Băsescu sau Vlădescu realocarea a 11 miliarde de euro, din totalul de 16, ce oricum stau degeaba, pentru a-i aduce la autoritățile locale care au deja proiecte”, a completat se-cretarul general al PSD.

Potrivit lui Dragnea, cu banii aceștia autoritățile locale ar putea lansa procedurile de achiziții publice, investindu-se în infrastructură și economie, unde se creează locuri noi de muncă.
„Am vorbit și la Bruxelles și mi s-a răspuns că nu este nicio problemă, numai să se ceară realocarea fondurilor europene. Dar nu există interes, poate și pentru faptul că din aceste fonduri nu se poate fura”, a susținut social-democratul.
Dragnea, care este și președinte al Consiliului Județean, a spus că, începând cu anul 2000, în Teleorman s-a accesat o sumă de aproape un miliard de euro, „prin proiecte, cu eforturile primarilor și funcționarilor”, demersurile urmând a continua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?