Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Proiectile la societăţile de colectare a fierului


Pirotehniștii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență au intervenit, joi, pentru a ridica mai multe proiectile explozive găsite în diferite locuri. Pirotehniștii au avut patru intervenții de acest gen.
Astfel, prima intervenție a fost la o societate de colectare a fierului vechi din municipiul Focșani, de unde au fost ridicate șapte proiectile explozive de diferite calibre și o grenadă defensivă. Muniția a fost descoperită de muncitorii societății în timpul procesului de sortare a fierului. Cea de-a doua misiune a avut loc în localitatea Fitionești, de unde s-a ridicat un  proiectil exploziv de calibru 85 milimetri. Muniția a fost descope-rită de Marian D., pe un câmp de pe raza localității. Pirotehniștii au intervenit și la o societate de colectare a fierului din Adjud, unde muncitorii au găsit cinci proiectile explozive. Ultima misiune a avut loc la o societate de colectarea a fierului vechi din orașul Mărășești, de unde s-a ridicat un proiectil exploziv de calibru 85 milimetri.
„Deoarece în ultima perioadă au avut loc multe astfel de intervenții, Inspecția de Prevenire reamintește cetățenilor că deși datează din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, astfel de muniții neexplodate sunt încă foarte periculoase, putând exploda în orice moment dacă nu sunt manevrate co-respunzător. Recomandăm cetățenilor care descoperă elemente de muniție neexplodată să nu le atingă, să nu le lovească și să nu le miște. De asemenea, nu trebuie să nu le introducă în foc, să nu încerce să demonteze focoasele sau alte elemente componente, să nu lase copiii să se joace cu asemenea componente, să nu ridice, să nu transporte și să nu introducă munițiile neexplodate în încăperi, locuințe sau grămezi de fier vechi. Când se execută lucrări și se depistează, cu ocazia săpăturilor, muniții neexplodate, se sistează imediat lucrările, se îndepărtează întregul personal din zona periculoasă și se anunță organele de intervenție prin intermediul numărului unic pentru urgențe 112”, a declarat sergent major George Dumitrache, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea. De asemenea, echipajele SMURD au intervenit pentru soluționarea a patru situații medicale de urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?