Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Miting în faţă la Episcopia Buzăului şi Vrancei


Susținătorii fostului stareț de la Poiana Mărului, Macarie Beșliu, vor protesta duminică, 3 octombrie, în fața Episcopiei Buzăului și Vrancei. Liderul susținătorilor, Toader Gemănaș, de la Nereju, a precizat că a obținut toate avizele necesare pentru desfășurarea protestului chiar în ziua în care la Episcopia Buzăului și Vrancei se ține slujbă, mai exact în intervalul orar 11.00-13.00.

Acesta îi cheamă pe toți susținătorii fostului stareț să participe la    miting pentru a câștiga dreptatea în stradă. Gemănaș a mai spus că au renunțat o perioadă să mai protesteze la ultimele sfințiri de biserici, ce au avut loc în județ, din do-rința de a le da o lecție celor de la Episcopia Buzăului și Vrancei. De data aceasta, Toader Gemănaș le solicită spriji-nul tuturor credincioșilor indiferent din ce colț al țării sunt, pentru a participa la mitingul de la Buzău. „Am obținut toate aprobările necesare mitingului. Îi rog pe toți credincioșii de pe teritoriul României dar și din străinătate să vină alături de noi duminică, 3 octombrie, în fața Episcopiei Buzăului și Vrancei pentru a protesta împotriva nedreptății la care a fost supus părintele Macarie Beșliu. Nu am dorit să ajungem la această formă de protest, însă cei de la Episcopie nu au vrut nici măcar să stea de vorbă cu noi. Este un gest extrem dar nu ne vom opri. Ca totul să se liniștească, cei de la Episcopia Buzăului și Vrancei să-i aducă înapoi, la Poiana Mărului, pe părintele Macarie Beșliu și pe călugări. Avem semnale că și unii preoți de pe Valea Buzăului vor veni alături de noi. Dacă nu se întâmplă nimic după acest demers, următorul pas va fi la Patriarhia Română”, a spus Toader Gemănaș, de la Nereju.

Autobuze pentru transportul manifestanților

După ce au aflat că au obținut toate avizele necesare, credincioșii au sunat mobilizarea și, din om în om, din poartă în poartă au făcut tabele cu cei care vor merge duminică la Buzău. Deja sunt puse la dispoziție mai multe autocare și mașini cu care se vor deplasa credincioșii la protest. „Noi vom pune la dispoziție un autobuz pentru cei care nu au mijloc de deplasare. Ceilalți vom merge cu mașinile perso-nale și suntem în număr destul de mare. Fac un apel la toți cei care vor să ne fie alături să meargă la acest miting organizat la Buzău. Am ajuns la concluzia că în această țară nu se mai poate face dreptate decât dacă dai cu pumnul în masă și ieși în stradă să te vadă poporul. Nu am mai vorbit cu părintele Macarie de foarte mult timp deoarece este la Muntioru și acolo nu se mai poate ajunge din cauza vremii și a drumului impracticabil. Este demersul nostru pe care îl susținem până la capăt. Dacă cei de la Episcopia Buzăului și Vrancei nu vor înțelege să îndrepte răutatea pe care au făcut-o prin mutarea părintelui Macarie de la Poiana Mărului suntem deciși să facem miting în fața Patriarhiei Române și să rămânem acolo în greva foamei”, a declarat Puiu Roșculeț de la Dumitrești, de pe Valea Râmnicului. Reamintim că Mănăstirea Poiana Mărului, din comuna Jitia, a rămas fără starețul Macarie, care a fost exilat la Schitul Muntioru din Vintileasca. Decizia a fost luată de Episcopia Buzăului și Vrancei. Mănăstirea este închisă în prezent, situație care nu s-a mai întâlnit nici în perioada comunistă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?