Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Droguri într-un club din Focşani


O tânără de 24 de ani, din Vulcan, județul Hunedoara, s-a ales cu dosar penal după ce polițiștii vrânceni au găsit asupra ei aproximativ două grame de substanțe stupefiante, respectiv etnobotanice din rândul celor interzise de lege. Fata și fratele ei, de 28 de ani, au fost într-un club din Focșani pentru a se distra. La un moment dat, între fratele ei și alți tineri a izbucnit un scandal. La fața locului s-au deplasat polițiștii, care au intervenit pentru a aplana conflictul. Pentru că tânăra avea un comportament suspect, oamenii legii au făcut câteva verificări. Potrivit comisarului Costel Manea, șeful Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, asupra fetei a fost găsită o cantitate de două grame de substanțe etnobotanice din categoria celor interzise. Fetei i s-a întocmit dosar penal pentru tra-fic și consum de droguri și este cer-cetată în stare de libertate.

***
În ultima perioadă, magazinele de vise sunt asaltate de tineri de toate vârstele. Polițiștii cunosc situația, dar nu pot face mare lucru pentru că unele dintre substanțele care se comercializează nu sunt incluse pe lista celor interzise.
Nu demult, oamenii legii au făcut verificări la un magazin de pe strada Bucegi, unde tinerii se adună cu zecile. În urma controalelor s-a stabilit că substanțele vândute adolescenților și tinerilor nu se regăsesc pe lista celor interzise iar în aceste condiții magazinul funcționează în continuare. La magazinul cu pricina, tinerii intră și ies până după miezul nopții pentru a-și lua substanțele care îi binedispun.
Acesta nu este singurul magazin de profil din oraș. După o perioadă în care toate societățile de profil au fost închise, iar administratorii au fost obligați să incendieze produsele, acum acestea s-au redeschis, iar substanțele continuă să facă victime. Administratorii s-au ales și ei cu dosare penale, dar asta nu i-a împiedicat să-și continue activitatea.

Substanțe interzise printre cele permise

Cel mai grav este faptul că în urma unor controale și a expertizării substanțelor s-a dovedit că acestea conțineau substanțe psihotrope, prevăzute și interzise de Legea numărul 143/2000, privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.
Polițiștii s-au confruntat cu un astfel de caz chiar la începutul acestei luni. În primele zile ale lunii septembrie, un tânăr din Focșani și  altul din Galați s-au ales cu dosare penale pentru deținere ilegală de substanțe psihotrope. Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, împreună cu reprezentanții Gărzii Financiare, ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Vrancea au efectuat mai multe controale la o societate comercială cu sediul în Galați, ce avea puncte de lucru și în Focșani. Punctele de lucru erau administrate de un bărbat de 31 de ani, din Galați, și de un altul de 21 de ani, din Focșani. La cele două sedii au fost găsite mai multe plicuri ce conțineau plante de tip „etnobotanice”, destinate comercia-lizării. O parte dintre acestea a fost ridicată în vederea expertizării, iar rezultatele au arătat că acestea conțin substanțe psihotrope, prevăzute și interzise de Legea numărul 143/2000, privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?