Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

PSD cere rediscutarea Legii pensiilor


Social-democrații vor solicita președintelui Camerei Deputaților, Roberta Anastase, să nominalizeze pe unul dintre vicepreședinții acestui for legislativ să conducă ședințele de plen până la soluționarea „fraudei” de la Legea pensiilor, a declarat, ieri, liderul PSD, Victor Ponta.
„Vom solicita de astăzi (luni – n.r.), colegii mei au mandat să-i ceară doamnei Anastase să nu conducă ședințele. Un președinte de Cameră care-și recunoaște hoția, frauda, nu înseamnă că e iertat. Un hoț care este prins că a furat și dă înapoi banii furați nu este iertat, eventual, are circumstanțe atenuante. Åži, oricum, o asemenea persoană, până nu-și primește sancțiunea pentru furtul realizat săptămâna trecută, nu poate să conducă ședința Camerei Deputaților. (…) Åži, categoric, doamna Anastase trebuie să numească unul dintre vicepreședinți, pe care dorește domnia sa, să conducă ședințele de plen până la momentul rezolvării acestei situații”, a anunțat Ponta.
El a adăugat că PSD va solicita, de asemenea, rediscutarea și reluarea votului asupra întregii legi unitare a pensiilor, inclusiv articolele referitoare la punctul de pensie de 45% din salariul mediu brut pe economie și la vârsta de pensionare.
„Nu acceptăm ca președintele Camerei Deputaților, Roberta Anastase, și cei de la PDL să-i înșele pe oameni. Nu se pune pro-blema să reluăm doar votul final, acela care a fost dovedit că a fost fraudat – 80 de voturi în loc de 170 – și trebuie rediscutată întreaga lege, toate articolele. Åži mă refer aici la punctul de pensie, la vârsta de pensionare, toate au fost adoptate prin această fraudă recunoscută de doamna Anastase și trebuie rediscutată toată legea”, a afirmat liderul PSD.
Potrivit lui Ponta, PSD consideră că legea nu poate fi discutată în zece minute sau într-o oră, ci trebuie dezbătută serios, articol cu articol. „Categoric vom solicita încă o dată și trebuie acceptat de această dată ca votul să fie nominal. Fiecare deputat trebuie să vină să-și asume votul pe care îl dă pentru legea pensiilor”, a completat liderul social-democrat.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?