Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

„Guvernul actual trebuie să plece“


Doar aproximativ 40 de sindicaliști de la Cartel Alfa au pichetat, ieri, Prefectura în semn de protest față de incompetența unui guvern care nu comunică cu cetățenii și ale cărui măsuri anticriză sunt doar disponibilizările și tăierile de salarii. Din păcate, numărul mic de sindicaliști a transformat pichetarea mai mult într-o șuetă decât într-o acțiune revendicativă.

Circa 40 de sindicaliști afiliați la Cartel Alfa au pichetat, începând cu ora 14, timp de două ore, sediul Prefecturii Vrancea. Manifestarea de protest organizată de Cartel Alfa a adunat sindicaliști din educație, agricultură, administrația locală, CFR. „Suntem nemulțumiți de măsurile de austeritate luate de guvern și de lipsa de dialog a guvernanților. Sindicatele au fost invitate vineri la dialog pentru a discuta despre o lege care a fost aprobată joi. Ei nu înțeleg că noi suntem cei cu care trebuie să discute, că trebuie să avem un dialog. Au dus doar măsuri anticriză aberante. Guvernul actual trebuie să plece. Ne-a adus la sapă de lemn”, a afirmat Emil Răvoiu, liderul filialei județene a Cartel Alfa. Sindicaliștii consideră că actualii guvernanți trebuie să găsească alte soluții decât disponibilizarea salariaților. „Pe timp de criză nu dai oameni afară. Guvernul trebuie să găsească soluții pentru a crește productivitatea. Nu poți lăsa oamenii fără bani chiar în pragul iernii. Oamenii au rate la bănci și riscă să își piardă locuințele”, a precizat liderul sindical. La protest a participat, din solidaritate, liderul sindical de la Poșta Română, Gigi Mihalache, care a cerut depolitizarea companiilor de stat. Sindicalistul a precizat că în aceste funcții au fost aduși tot felul de politruci care nu au nicio legătură cu managementul. O delegație a sindicaliștilor s-a întâlnit cu prefectul Ion Oprea căruia i-a prezentat o listă cu revendicări. Ca de obicei, reprezentantul Guvernului a evitat un răspuns clar la întrebarea privind rezolvarea pe plan local a doleanțelor sindicaliștilor.

300 de sindicaliști protestează la București

Peste 300 de sindicaliști vrânceni de la CNSLR Frăția vor participa, mâine, la mitingul organizat în București. Liderul CNSLR Frăția, Paraschiv Prodan, a afirmat că, deocamdată, sunt peste 300 de salariați care vor merge la București, de la sindicatele Sanitas și de la Direcția pentru Protecția Copilului. „Este un protest față de modul în care guvernanții înțeleg să comunice cu partenerii sociali, față de legea salarizării, legea pensiilor, Codul Muncii. Trebuie deblocate posturile în sănătate, învățământ și stabilite programe de investiții finanțate corespunzător pentru păstrarea și crearea de noi locuri de muncă”, a afirmat Paraschiv Prodan. Sindicatele cer creșterea salariului minim pe economie până la 750 lei, schimbarea grilei de salarizare iar valoarea salariului de bază să fie salariul minim garantat în plată pe economie.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?