Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Comuna Dumitreşti aderă la GAL-ul „Plaiurile Vrancei“


Primăria Dumitrești a ade-rat la Grupul de Acțiune Locală (G.A.L.) – Plaiurile Vrancei inițiat de Camera Agricolă Vrancea pentru Valea Râmnicului. Obiectivul principal al acestui GAL este accesarea fondurilor europene oferite prin măsura 431, submăsura 431.1 „Sprijin pentru constituirea parteneriatelor public-private de înființare a Grupurilor de Acțiune  Locală (GAL)”, program derulat în cadrul PNDR 2007-2013, AXA IV LEADER.
Reprezentanții Camerei Agricole Vrancea au precizat că sprijinul ne-rambursabil acordat prin accesarea Programului Național de Dezvoltare Rurală va fi acordat pentru implementarea strategiilor de dezvoltare locală. Domeniul principal de acțiune îl reprezintă creșterea animalelor, refacerea pășunilor. De asemenea, se dorește realizarea unor centre de achiziții și de procesare pentru lapte, fructe, cereale și legume.
„Pentru acest GAL au semnat primari din Jitia, Chiojdeni, Vintileasca, Andreiașu, Reghiu, Broșteni. De asemenea, au semnat toate asociațiile și cooperativele de pe Valea Râmnicului”, a afirmat Gabriel Necula.
Alte obiective sunt îmbunătățirea șeptelului cu rase de animale pentru lapte și carne, combaterea eroziunii solurilor prin plantații de arbuști fructiferi, dezvoltarea zonei rurale prin turism, agroturism. Astfel, proiectele inițiate de Camera Agricolă vor duce la crearea unor locuri de muncă, ceea ce înseamnă venituri mai mari pentru oamenii din această regiune.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?