Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Militarii şi poliţiştii vor fi integraţi în sistemul unitar de pensii


Cadrele militare în activitate, polițiștii și funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciarelor, din domeniul apărării naționale, ordinii publice și siguranței naționale vor fi integrate în sistemul unitar de pensii. Măsura a fost adoptată după ce deputații au menținut prevederile în acest sens adoptate de Senat și nu au ținut cont de propunerea inițială a Comisiei de Muncă a Camerei, potrivit căreia se recomanda eliminarea acestor categorii din sistemul unitar. Amendamentul fusese însușit de Comisie la propunerea unui grup de deputați PSD.
Potrivit raportului de pe site-ul Camerei Deputaților, Comisia de muncă argumentase în sprijinul amendamentului faptul că, „potrivit reglementărilor comunitare, criteriile decisive pentru încadrarea unui sistem de securitate socială ca sistem ocupațional sunt îndeplinite, în totalitate, de actuala lege a pensiilor militare de stat /actuala lege a pensiilor polițiștilor din România, respectiv: aceste legi se referă la o categorie particulară de lucrători”.
Comisia apreciase că, în acest context, includerea pensiilor militare și a pensiilor polițiștilor într-un sistem unitar de pensii vine în contradicție cu prevederile dispozițiilor articolului 148(2) din Constituția României.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?