Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Proteste la Spitalul Judeţean Brăila


Peste o sută de angajați ai Spitalului Județean (SJ) din Brăila au protestat ieri după-amiază în fața instituției, ei spărgând ușa de acces în unitate, în timpul manifestației fiind folosite gaze lacrimogene. Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Brăila, Jenel Åžogor, a declarat că manifestația a izbucnit în jurul orei 17.00, când peste o sută de angajați ai spitalului au protestat în fața unității. Ulterior, protestatarii au încercat să intre în clădire, moment în care a avut loc o busculadă între aceștia și agenții de pază. El a precizat că mai multe echipaje ale Poliției au ajuns la spital și au aplanat conflictul. La fața locului au fost trimiși și jandarmi.
Liderul sindical de la Spitalul Județean Brăila, Ionel Mocuță, a declarat că protestul a fost unul spontan, însă susținut de liderii sindicali. El a spus că protestul are loc în contextul în care salariile angajaților au fost reduse, în același timp cadrele medicale rămânând și fără sporuri. Acesta a afirmat că aceste probleme sunt cunoscute atât de către conducerea spitalului, cât și de reprezentanții Consiliului Județean, instituție în subordinea căreia se află spitalul.
La rândul său, Adrian Bârea, prim-vicepreședinte Sanitas, a spus că angajații spitalului sunt nemulțumiți de reducerile salariale și că nu există niciun fel de dialog între angajați, managerul spitalului și conducerea Consiliului Județean, care a preluat unitatea. El a susți-nut că trecerea unității în subordinea CJ a dus la reduceri de personal, acesta fiind un alt motiv de nemulțumire în rândul cadrelor medicale.
Bârea a spus că de când spitalul a fost preluat de Consiliul Județean, sindicatele nu au fost consultate cu privire la o nouă restructurare, noua conducere intenționând să disponibilizeze aproximativ 300 de oameni, ceea ce reprezintă 40% dintre angajați, fără consultarea sindicatelor.
Angajații Spitalului Județean Brăila afirmă că principala nemulțumire este legată de tăierea sporurilor, iar oamenii au ajuns „la disperare”. Spitalul Județean Brăila se află în subordinea Consiliului Județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?