Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

PSD a câştigat alegerile pentru Primăria Racşa


Candidatul PSD la funcția de primar al nou-înființatei comune Racșa din județul Satu Mare, Toma Betea, a câștigat detașat alegerile de duminică, el obținând 83,77% din voturile cetățenilor care s-au prezentat la urne. Potrivit rezultatelor finale date publicității de Prefectura Satu Mare, candidatul PSD, Toma Betea, a obținut 1.115 voturi (83,77%), în timp ce candidatul PDL, Petru Betea, a fost votat de 216 cetățeni (16,23%).
PSD a câștigat detașat și alegerile pentru Consiliul Local al comunei Racșa, cu 1.032 voturi (79,14%), obținând nouă mandate de consilier. PDL a obținut 238 de voturi (18,25%), însemnând două mandate de consilier. Prezența la urne a fost de 59,65%, 1.371 de cetățeni din totalul de 2.410 înscriși pe listele electorale permanente prezentându-se la vot.
După aflarea rezultatelor, primarul ales, Toma Betea, le-a promis localnicilor că își va continua activitatea depusă în calitate de primar al comunei Orașu Nou și în noua funcție de primar al comunei proaspăt înființate Racșa. „Vreau să le mulțumesc tuturor răcșenilor pentru faptul că s-au prezentat la vot și îi asigur pe toți, fie că m-au votat, fie că nu, că am să fac tot posibilul pentru a continua proiectele de dezvoltare a comunei, proiecte începute din trecut și care au transformat comuna noastră într-o localitate prosperă și mândră”, a declarat Toma Betea. Racșa s-a desprins de comuna Orașu Nou în primăvara acestui an, după ce Senatul a aprobat înființarea noii comune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?