Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Victor Ponta (PSD): Băsescu este complice cu Sarkozy împotriva României


Atâta timp cât șeful statului, Traian Băsescu, este complice cu președintele Franței, Nicolas Sarkozy, împotriva României, ne va fi foarte greu să ne batem, să ne apărăm imaginea noastră ca români în Europa, a declarat, joi, liderul PSD, Victor Ponta. Președintele social-democrat a precizat că, din punctul său de vedere, Parlamentul European (PE) și europarlamentarii români, în special grupul socialist din PE, și-au făcut datoria față de România în cazul acțiunilor întreprinse de Franța de repatriere a unor grupuri de romi.
„Cel care nu-și face datoria față de România este președintele țării, care tace și care nu este preocupat de imaginea României în lume și în Europa și de faptul că România este o țară cu drepturi egale, nu o țară de mâna a doua în Europa. (…) Am salutat și am sprijinit prin poziția europarlamentarilor noștri poziția PE, dar atâta timp cât șeful statului este complice cu Sarkozy, ne va fi foarte greu să ne apărăm imaginea noastră ca români. Nu e vorba aici de romi sau de țigani sau de altceva, este vorba de imaginea noastră de cetățeni ai UE”, a spus Ponta.

Parlamentul European condamnă expulzarea romilor din Franța

Parlamentul European a votat joi o rezoluție privind situația romilor în Europa în care condamnă acțiunile întreprinse de guvernul francez de repatriere a unor grupuri de romi originari din România și Bulgaria și cere încetarea imediată a acestor măsuri.
Totodată, a fost acceptat și un amendament al socialiștilor, care menționează că problematica romilor nu trebuie să afecteze aderarea la spațiul Schengen a României și Bulgariei. Rezoluția, propusă și susținută de grupurile socialist (S&D), liberal (ALDE), Verzii și comunist (Stânga Unită Europeană – GUE/NGL), a fost adoptată cu 337 voturi pentru, 245 voturi contra și 51 abțineri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?