Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Evazionist ameninţat cu închisoarea


Octavian Pogan, condamnat în februarie 2007 la o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală și fals în înscrisuri, riscă să fie încarcerat după ce, în toamna anului 2008, a comis două infracțiuni privind circulația pe drumurile publice. Cauza, aflată în rejudecare la Panciu, după ce, în primăvara acestui an, Curtea de Apel Galați a admis recursul formulat de Pogan și a casat sentința din mai 2009, va fi soluționată săptămâna viitoare.
Octavian Pogan va afla pe 15 septembrie ce va decide instanța în privința acuzațiilor referitoare la faptul că, în ziua de 3 octombrie 2008, a fost depistat la volanul unui autoturism Logan având în sânge o îmbibație alcoolică de 1,45 grame la mie. La aceeași dată, organele de Poliție care l-au oprit în trafic au mai stabilit că Pogan avea și permisul de conducere suspendat.
Inițial, pentru cele două fapte, Octavian Pogan a fost condamnat, în luna mai 2009, la 1 an de închisoare cu executare, deoarece, anterior, respectiv în februarie 2007, el mai primise, tot printr-o sentință a Judecătoriei Panciu, încă 2 ani închisoare cu suspendare, pentru comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Ambele fapte fuseseră săvârșite în 2004 și 2005 când, în calitate de administrator al unei societăți de exploatare și prelucrare a lemnului din Câmpuri, Octavian Pogan nu a înre-gistrat în contabilitate achiziționarea de material lemnos și a falsificat mai multe chitanțe și facturi, cu scopul de a se sustrage controlului organelor fiscale.
Nemulțumit de soluția magistraților pănceni, Octavian Pogan a formulat recurs, admis de Curtea de Apel Galați, instanță care a casat sentința, trimițând cauza spre rejudecare la Panciu. În urma administrării probatoriilor, Pogan a fost găsit vinovat, din nou, de comiterea celor două infracțiuni privind regimul circulației pe drumurile publice. În concluziile formulate în această săptămână, procurorul de ședință a propus judecătorului revocarea beneficiului suspendării executării pedepsei aplicate în 2007 și a menținut pro-punerea ca pedeapsa prevăzută de lege pentru faptele săvârșite pe 3 octombrie 2008, să fie adăugată celei primite pentru evaziune fiscală și fals în înscrisuri. De menționat este că, deși a fost legal citat, Pogan nu s-a prezentat la ultimul termen al procesului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?