Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Americanii au venit la Vrâncioaia


Sătenii din Vrâncioaia s-au întîlnit, ieri, cu finanțatorii americani ai organizației non-profit Heifer Project International. A fost a 5-a ediție a pasării darului din cadrul proiectului început de Heifer în urmă cu peste doi ani. Medicul veterinar Mihai Grigore a primit un premiu de excelență din partea Heifer Project pentru contribuția adusă la derularea proiectului.

Un grup de 12 americani au traversat oceanul Atlantic pentru a veni la Vrâncioaia și s-au întâlnit cu țăranii care au beneficiat de donațiile făcute organizației non-profit. Americanii au vizitat cîteva dintre familiile care au beneficiat de proiectele Heifer, au vizitat plantațiile de salcâmi iar ceremonia de pasare a darului era ultimul punct al vizitei. Reprezentantul Heifer Project International, Sarah Donaghy, a arătat că proiectul derulat la Vrîncioaia a avut rezultate foarte bune. „Am vizitat câteva familii și suntem încântați de ceea ce am văzut. Este minunat să fim alături de dumneavoastră și să asistăm în persoană la acest eveniment”, a afirmat Sarah Donaghy.
În cadrul sărbătorii de ieri, zece familii din comună au primit câte 10 oi și un berbec de rasă în cadrul ceremoniei de pasare a darului. Primăria din Vrâncioaia a folosit acest prilej pentru a organiza o mare petrecere câmpenească la care au fost invitați artiștii Ansamblului Folcloric Profesionist „Å¢ara Vrancei”.

O mie de dolari pentru veterinar

Heifer Project l-a premiat pe medicul veterinar din Vrâncioaia, Mihai Grigore pentru activitatea depusă în cadrul proiectului. Împreună cu diploma Golden Talent Award, medicul veterinar va primi și un cec de o mie dolari care vor fi folosiți pentru dezvoltarea Asociației de Dezvoltare din localitate.
Primarul Ionică Danțiș le-a mulțumit americanilor pentru sprijinul acordat comunității din Vrîncioaia care a avut ca scop creșterea bunăstării oamenilor. Vicepreședintele Consiliului Județean, Mircea Diaconu, a explicat că acest tip de proiecte ar trebui implementat și în alte localități din zona de munte a județului. La eveniment au mai fost prezenți directorul Camerei Agricole Vrancea, Gabriel Necula, directorul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Vasile Chirilă, reprezentantul Direcției Agricole, Rodica Riciu.

Ovine, albine și salcâmi de la americani

Proiectul de la Vrâncioaia a fost lansat în noiembrie 2008, cu o valoare de 450 mii dolari. Este finanțat de Heifer Project România și implementat de Federația Agricultorilor de Munte „Dorna” din Vatra Dornei. La derularea proiectului s-au mai implicat Asociația Județeană a Crescătorilor de Taurine din Vrancea și Asociația de Dezvoltare Rurală Vrîncioaia. Proiectul Heifer se adresează sătenilor din cele șase sate ale comunei Vrâncioaia. Heifer a distribuit aproape 700 de ovine la 80 de familii. Complementar proiectului de creștere a animalelor, Heifer finanțează un proiect de reîmpădurire a zonei cu zeci de mii de puieți de salcâm. Heifer distribuie 125 stupi de albine la 25 de familii și 162.000 puieți de salcâm la 810 familii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?