Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Analiză la CSM


Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) se întrunește, astăzi, în ședință extraordinară, pentru a analiza rezultatele probei eliminatorii din cadrul examenului de admitere în magistratură, în urma căreia au promovat doar 72 de candidați, deși se înscriseseră peste 3.200 de absolvenți de drept pentru cele 200 de posturi scoase la concurs. Pe ordinea de zi a plenului CSM de astăzi se află, potrivit site-ului instituției, nota Direcției resurse umane și organizare de informare privind rezultatele probei eliminatorii tip grilă din cadrul concursului de admitere la Institutul Național al Magistraturii (INM), sesiunea august – septembrie 2010.
În 26 august, 3.223 de candidați au susținut prima probă a examenului de admitere la INM pentru ocuparea celor 200 de locuri de judecător și procuror scoase la concurs de CSM. Rezultatele finale la concursul de admitere la INM vor fi afișate pe 24 septembrie, iar pentru promovarea examenului, candidatul trebuie să obțină cel puțin nota șapte.
Potrivit CSM, la data de 1 august, numărul posturilor vacante în sistemul judiciar român era de 854, dintre care 406 judecători și 448 procurori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?