Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Făină albă de grâu expirată, în brutării


Mai multe brutării din județul Vrancea au fost verificate de inspectorii de la Protecția Consumatorilor, în ultima săptămâna din luna august. Inspectorii au verificat peste 900 kg pâine și produse de panificație la 10 brutării. Pentru abaterile constatate, s-au aplicat 15 amenzi contravenționale, în valoare totală de 38.500 lei și 18 avertismente. S-au oprit temporar de la comercializare 154 kg pâine și produse de panificație, în valoare totală de 511 lei, până la eliminarea deficiențelor și intrarea lor în legalitate. În multe dintre cazuri, au fost remediate pe loc deficiențele de informare.
Astfel, la un magazin alimentar din Focșani se afla la comercializare făină albă de grâu expirată. Potrivit legii, este obligatorie afișarea la comercializarea pâinii și produselor de panificație a informațiilor privind producătorul, denumirea produsului și gramajul aferent, prețul pe bucată și prețul pe kilogram. 8 operatori economici nu respectau parțial sau în totalitate această prevedere.
La un magazin din Adjud s-a găsit la comercializare un sortiment de pâine preambalat, având inscripțio-nat pe ambalaj un producător din Târgu Trotuș. În realitate, pâinea era fabricată de alt producător, care utilizase ambalajele primului.
Inspectorii recomandă consumatorilor, în special celor alergici la anumite ingrediente, să solicite comercianților date referitoare la produsele cumpărate, în mod deosebit la cele vrac și să studieze cu atenție etichetele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?