Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Pierderi de miliarde de euro din agricultură


Pierderile înregistrate în acest an în agricultură se ridică la peste 1,5 miliarde de euro, a declarat deputatul PSD, Victor Surdu, vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților.
‘Ministerul Agriculturii nu a avut un buget în acest an, în schimb pierde, la rectificare, 142 milioane de lei, în condițiile în care, în 2010, pierderile în agricultură sunt de peste 1,5 mi-liarde de euro’, a declarat deputatul social-democrat. El a arătat că România va trebui să importe, în lunile ianuarie – februarie 2011, cel puțin 1,2 milioane de tone de grâu pentru asigurarea consumului intern. ‘Anul acesta trebuia să realizăm în jur de șapte milioane de tone de grâu și avem undeva la 4,5 milioane tone. De asemenea, prețul la grâu a crescut, este în continuare în creștere, și de aici vom asista și la creșterea prețului la pâine’, a explicat Surdu.
În ceea ce privește absorbția fondurilor europene, deputatul PSD consideră că numai 16 la sută din fonduri au fost atrase și au ajuns în conturile fermierilor români, respectiv 1,350 miliarde de euro.
Această sumă nu reprezintă proiecte pe care trebuiau să le lucreze specialiștii MADR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?