Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Mâncare de cartofi cu măsline şi orez


Ingrediente:
6-7 cartofi măricei
codițe de ceapă verde (eu am pus de la 3 legături)
6 roșii
1 morcov măricel
1 tulpină de țelină
1 pahar mic de vin alb demisec
150 gr măsline negre
1 căniță mică de orez
dafin
piper boabe
sare

Preparare:
Tocăm mărunt codițele de ceapă, tăiem pătrățele mici morcovul și tulpina de țelină și le punem la călit în 2-3 linguri de ulei de măsline. Când s-au înmuiat adăugăm paharul de vin și lăsăm pe foc mic până se evaporă.
Adăugăm roșiile tăiate cubulețe și le lăsăm 2-3 minute să se călească împreună cu restul legumelor. Adăugăm apoi cartofii tăiați cubulețe și apă cât să  acopere cartofii, frunzele de dafin, sare, câteva boabe de piper. Acoperim cu capac și lăsăm cam 15 minute pe foc mic după care adăugăm măslinele și orezul. Vă sfătuiesc să folosiți un orez care fierbe rapid. Acoperim din nou și lăsăm pe foc mic până când toate legumele s-au înmuiat.
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?