Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

Cadrele militare împotriva recalculării pensiilor


Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, în Retragere și în Rezervă protestează față de noile dispoziții legislative privind pensiile militare și apreciază că „sub nicio formă” nu trebuie semnate și depuse formularele prin care se solicită recalcularea pensiilor. „Sub nicio formă nu trebuie să dăm curs semnării și depunerii formularelor prin care să solicităm recalcularea pensiilor”, susține Sindicatul. „Protestăm, în numele legii, față de modul în care Guvernul României, prin personaje sinistre gen Boc, Oprea, Åžeitan, a adus la o stare de umilință incredibilă pilonii independenței, suveranității, integrității teritoriale și ordinii constituționale în stat – armata și forțele de ordine”, se arată într-un comunicat al membrilor Sindicatului.
Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, în Retragere și în Rezervă critică Legea 119 din 2010, hotărârea de Guvern 735 din 2010 și instrucțiunile de aplicare a acestor acte normative, apreciind că aceste acte au un caracter „neconstituțional”, „antieuropean”, „antidemocratic” și contrar principiului neretroactivității legii, stipulat în Constituție.

Sindicatul acuză, de asemenea, „batjocorirea și umilirea fără limite a militarilor și polițiștilor rezerviști care au singura vină că au jurat pe viață să fie 24 de ore din 24 în slujba națiunii și au respectat și respectă ad-literam contractul lor cu țara”. Totodată, asociația consideră că România se manifestă, prin actualii săi conducători, „ca țară bananieră cu deplin haos și viață de junglă”.
 
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?