Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Miză pe tinereţea jucătorilor în noul campionat


Confruntată cu probleme financiare și la nivelul lotului de jucători, CSM Focșani va începe astăzi aventura în liga a treia de fotbal cu o deplasare grea, pe terenul echipei Mesagerul Bacău. Gazdele întâlnirii de astăzi (ora 18.00, Stadion Letea) au promovat în acest an în Liga a III-a și sunt susținute financiar de Primăria Bacău. Jocul va fi arbitrat de Petre Meterciuc (Tg. Neamț), ajutat la cele două linii de Daniel Åžtefănescu și Petronela Anițoaie (ambii din Iași), iar observatori FRF sunt Mihai Păiș (Galați) și Viorel Sălceanu (Pașcani). Din păcate, antrenorii echipei de pe Milcov se confruntă cu probleme de lot importante înaintea debutului. Portarul Ivanciu nu a fost de acord cu micșorarea contractului și nu s-a mai prezentat la ședințele de antrenament, Toader a abandonat fotbalul pentru o perioadă, căpitanul Bucătaru este în continuare accidentat, iar portarul Marcu se va opera la București. Poarta focșănenilor va fi apărată astăzi de Vali Borș, jucător care evoluează și la futsal, iar rezervă va fi Trifan, de la grupele de juniori.

Lotul echipei CSM Focșani:
portari: Borș și Trifan; jucători de câmp: Lucian Nistoroiu, Viorel Crăciun, Adrian Busuioc, Eugen Åžtefan, Liviu Dumitriu, Octavian Bucătaru, Adrian Toma, Cosmin Milea, Ionuț Botezatu, Andrei Ciornei, Alin Åžonțu, Ionuț Tîlvăr, Marian Dima, Sorin Mîndrescu, Marius Suvac, Liviu Lida, Mădălin Predoiu, Cătălin Grama, și Liviu Tîrcă
A plecat: Beșa (la muncă în Italia)
Au venit: Mădălin Predoiu (FC Panciu), Marian Dima (Avîntul Jariștea – liga a patra)
Antrenor principal: Aurel Pastia
Antrenor secund: Adrian Toma
Director sportiv: Ovidiu Rusu
Organizator de competiții: Nicolae Zaiț
Medic: Doru Åžtefănescu

Obiectiv: salvarea de la retrogradare
Adrian Toma a precizat că gruparea la care activează ca jucător și-a fixat ca obiectiv menținerea în campionat în condițiile în care nu au fost aduși jucători noi și structura echipei este formată din jucătorii tineri, formați în propria pepinieră. „CSM Focșani nu poate emite pretenții mai multe în acest sezon. Ne vom baza pe jucătorii tineri care au pus umărul la realizarea obiectivului și anul trecut. Suntem printre puținele echipe din serie care nu am transferat niciun jucător și nu avem alte gânduri. Ca antrenor, aș dori să terminăm în primele opt formații din serie, dar din cauza situației financiare incerte, ne va fi greu să realizăm acest lucru”, a declarat Adrian Toma.

Toader vrea carieră în Poliție
Focșănenii au pierdut un jucător important în care antrenorii și-au pus baza pentru campionatul 2010-2011 al ligii a treia la fotbal. Fundașul Vali Toader nu s-a mai prezentat la antrenamentele conduse de antrenorii Aurel Pastia și Adrian Toma și a anunțat că va alege o altă carieră, cea de polițist. Săptămâna trecută, fotbalistul a trecut cu brio testele fizice pentru a obține un post la Åžcoala de agenți de poliție „Vasile Lascăr” de la Câmpina și, dacă va reuși, va alege o carieră în cadrul Ministerului Administrației și Internelor. „Este o decizie pe care am luat-o deoarece vreau să mă gândesc și la viitorul meu. Am renunțat pentru moment să mai particip la antrenamentele echipei de fotbal CSM Focșani și vreau să las fotbalul pentru o perioadă”, a spus fundașul Vali Toader.

Rezultatele obținute în meciurile de verificare:
1-2 cu FC Panciu,
3-0 cu Partizanul Merei (Buzău),
2-2 cu AS Stoicescu (Buzău),
1-1 cu Oțelul II Galați,
0-4 cu Dunărea Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?