Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Peste 200 de grade Celsius în salonul bebeluşilor


Procurorul criminalist Marius Iacob, cel care conduce ancheta privind incendiul de la Maternitatea Giulești, a permis reporterilor, vineri seara, accesul în Secția de Terapie Intensivă, unde au fost arși 11 nou-născuți, dintre care cinci au decedat. Potrivit procurorului Marius Iacob, șeful Secției de Urmărire Penală și Criminalistică din cadrul Parchetului instanței supreme, în incendiu temperatura a fost de peste 200 de grade Celsius, moment în care „nici măcar o persoană matură nu putea supraviețui”. În camera respectivă se putea observa cum toate cele 71 de prize din încăpere erau efectiv topite, prelingându-se pe pereți, iar toată faianța de pe zidul de unde, probabil, a izbucnit incendiu era căzută.
Procurorul Iacob a mai arătat că ușa, prin care se avea acces doar cu o cartelă, a fost forțată la un moment dat de unul dintre părinți, care a și reușit să spargă geamul, fără a putea totuși pătrunde din cauza căldurii foarte ridicate și a aerului irespirabil. Totodată, procurorul șef a prezentat trei panouri electrice din interiorul camerei, plasticul acestora fiind topit și prelins pe pereții unde acestea se situau. Încăperea este neagră din cauza funinginii produse de incendiu.
Procurorul Marius Iacob a arătat că un alt motiv pentru care temperatura a fost atât de ridicată ar putea fi și faptul că salonul bebelușilor era închis cu două rânduri de geamuri, respectiv geamurile vechi ale clădirii, precum și un nou rând de termopan, montat la renovarea salonului. Practic, transferul termic era foarte scăzut, acesta fiind motivul pentru care în camera respectivă căldura provocată de incendiu a fost de natură să topească inclusiv carcasele prizelor sau a altor dispozitive de plastic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?