Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Omorât în mijlocul străzii


Un bărbat de 32 de ani, din Lungoci, județul Galați, a murit în spital după ce a fost bătut crunt de patru tineri în fața unui bar din comuna Nănești. După ce au sărit cu picioarele pe capul victimei, cei patru agresori au plecat la Galați unde au distrus trei mașini și s-au bătut cu furci și topoare cu membrii unei alte grupări. Imediat după comiterea faptelor, tinerii au fugit din țară. Ei au fost reținuți la vamă în timp ce se întorceau în țară.

Evenimentele violente au avut loc în seara zilei de cinci august, la ora 23.30, în fața unui bar din Nănești. Victima, Manuel Nedelcu, de 32 de ani, din Lungoci și un alt tânăr de 27 de ani, din Tecuci se aflau la un bar din Nănești. În același bar au ajuns și patru tineri, Vasilică Marin, de 29 de ani, Florinel Marin, de 21 de ani, Cătălin Valentin Pleșa, de 18 ani, toți din Grivița, județul Galați dar și Mitică Banu, de 21 de ani, din Nănești. Inițial, Florinel Marin, Cătălin Valentin Pleșa și Mitică Banu au venit la Nănești pentru a-l lua pe Vasilică la Galați la o răfuială cu o altă grupare.
Victima și agresorii s-au întâlnit întâmplător la barul din Nănești dar se pare că se cunoșteau din Italia. Potrivit anchetatorilor, în urma unor discuții în contradictoriu, cei doi frați, Vasilică și Florinel Marin au luat victima la bătaie sub ochii celorlalte persoane prezente la bar dar și a localnicilor adunați ca la spectacol. Bărbatul din Lungoci a fost lovit cu sticle, pumni, picioare și, pentru a se asigura că nu va uita niciodată bătaia, agresorii au sărit cu picioarele pe capul lui. Practic, agresorii  l-au bătut pe Manuel Nedelcu până l-au lăsat lat în mijlocul drumului național. Din cauza bătăii a fost întrerupt și traficul rutier. Agresorii l-au lovit de mai multe ori și pe celălalt bărbat de 27 de ani care îl însoțea pe Manuel Nedelcu. La un moment dat, tânărul s-a ascuns într-un șanț iar agresorii au încercat să îi arunce în cap scuterul cu care venise la Nănești. Pentru că nu au fost lăsați de localnicii prezenți la eveniment, agresorii l-au lovit pe bărbat cu casca până când aceasta s-a spart.
Tot incidentul a durat câteva minute, până când la fața locului s-au deplasat polițiștii din localitate. Imediat, agresorii s-au urcat în mașini și au plecat la Grivița pentru a-și continua răfuiala cu altă grupare din localitate. Manuel Nedelcu a fost luat imediat de o ambulanță și adus la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani unde medicii i-au scos cioburile de la sticlele sparte în cap. Pentru că starea lui era destul de gravă, medicii au decis să-l trimită la Spitalul din Galați. Aici a mai trăit aproximativ o săptămână și a murit. Celălalt bărbat a reușit să scape doar cu câteva răni în urma incidentului.

După incident suspecții au fugit din țară

Imediat după bătaia cruntă de la Nănești, fără nicio remușcare, agresorii au plecat la Galați pentru răfuiala promisă membrilor unei alte grupări. Acolo, au distrus trei autoturisme și s-au bătut cu furci și topoare cu rivalii din altă grupare. Realizând că și-ar putea pierde li-bertatea, trei dintre agresori au fugit din țară iar al patrulea s-a ascuns la Galați, în spe-ranța că nu va fi găsit de nimeni. Liniștea nu a durat prea mult și, la scurtă vreme de la decesul victimei, suspecții au fost prinși la vamă în timp ce intenționau să revină în țară pentru a scăpa cu basma curată. Inițial au fost reținuți pentru 24 de ore pe bază de ordonanță și, ulterior, au fost duși în fața instanței cu pro-punere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Potrivit unor surse apropiate anchetei, cei doi frați s-ar ocupa și cu trafic de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?