Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Şase bebeluşi în stare gravă


Primii trei bebeluși au murit, luni seară, în timpul incendiului și exploziei de la Giulești, având probleme cardiorespiratorii, iar altul a decedat marți. Încă un bebeluș a murit, în noaptea de miercuri spre joi, la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”, ridicând astfel numărul deceselor la cinci. La Spitalul „Grigore Alexandrescu” se află internați alți șase bebeluși răniți în incediul de la Maternitatea Giulești, starea lor fiind gravă.
Familia Bostan a venit, joi, la Spitalul Grigore Alexandrescu, unde este internat în stare gravă bebelușul, un băiețel botezat Constantin. Tatăl a declarat jurnaliștilor că medicii sunt rezervați cu privire la starea micuțului, aflat în prezent în situația cea mai gravă. De asemenea, medicii le-au comunicat părinților că nou-născutul a avut nevoie de oxigen în noaptea de miercuri spre joi. Copilul are arsuri pe 60 – 70% din suprafața corpului, fiindu-i afectate mâinile, picioarele și o ureche. Mama, Georgiana Bostan, a declarat că ea și soțul ei au primit consiliere din partea psihologilor de la Spitalul Grigore Alexandrescu. Părinții au spus că nu acuză încă pe nimeni, dar au susținut că vor să dea în judecată Maternitatea Giulești. Ei au adăugat că nimeni nu le-a dat detalii despre cauzele incendiului sau despre vreo despăgubire, despre care au spus că „oricum nu are nicio valoare”.
Părinții bebelușilor arși în incendiu, care sunt în prezent internați la Spitalul Grigore Alexndrescu, sunt lăsați să vină în vizită să vină oricând, nu neapărat între anumite ore, au mai spus ei. Procurorul șef al Secției de Urmărirea Penală din Parchetul instanței supreme, Marius Iacob, a spus, joi, că, printre bebelușii răniți în explozia de la Maternitatea Giulești sunt două perechi de gemeni, precizând că din cei cinci copii care au decedat, doi sunt băieți și trei sunt fete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?