Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Centre en-gross verificate de poliţişti


Polițiștii de la Investigarea Fraudelor au controlat, la începutul săptămânii, mai mulți agenți economici care vindeau produse en-gross. Acțiunea a fost organizată la nivel național. În Vrancea, polițiștii au verificat 14 agenți economici și au constatat patru infracțiuni. Cinci dintre agenții verificați au primit sancțiuni, iar unora li s-au confiscat bunuri în valoare totală de 300 de lei. Valoarea totală a amenzilor împărțite de polițiștii de la fraude a fost de 4.500 de lei.
La nivel național, au fost constatate 146 de infracțiuni, în urma unor controale efectuate la 1.000 de centre comerciale en-gross și au fost indisponibilizate și confiscate bunuri în valoare de aproape 600.000 de lei. Acțiunea a fost organizată în zilele de 10 și 11 august, de către lucrători ai Direcției de Investigare a Fraudelor din Inspectoratul General al Poliției Române. La întreaga acțiune au participat peste 700 de polițiști de investigare a fraudelor, cu aproape 330 de comisari ai Gărzii Financiare și inspectori ai Inspectoratelor Teritoriale de Muncă.
La nivel de țară, 132 de persoane vor fi cercetate penal, iar în 69 de cazuri sunt efectuate verificări referitoare la legalitatea angajării persoanelor identificate la punctele co-merciale. Ceea ce s-a putut constata în urma controlalelor a fost că mulți agenți nu evidențiază toate vânzările efectuate sau nu au documente de achiziție a mărfurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?