Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Arest menţinut pentru traficaţii de canabis


Atât studenta la jurnalism acuzată de trafic de droguri cât și cei doi bărbați din Slobozia Bradului, prinși în flagrant în luna iunie în urma unui flagrant al procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Vrancea, vor rămâne în arest. Zilele trecute, magistrații Tribunalului Vrancea au decis menținerea stării de arest preventiv pentru Geanina V., Ionel C. și Ionel I..
Potrivit anchetatorilor, fata ar fi adus din Italia rezină de canabis, pe care apoi cei trei au vândut-o unor polițiști sub acoperire. Geanina ar fi fost în vizită la părinții ei în Italia, unde a cunoscut un bărbat, care i-a trimis apoi în țară circa 100 de grame de rezină de canabis. În cazul în care ar fi găsit cumpărători, bărbatul i-ar fi trimis un kilogram „din aia albă”. Prima întâlnire a investigatorului sub acoperire cu inculpații a fost în data de 24 mai, într-un bar din Focșani, unde polițistul a cumpărat contra sumei de 500 de lei cinci grame de rezină de canabis. A doua zi, s-au întâlnit din nou, în cartierul Sud al Focșaniului și au stabilit o tranzacție de 80 de grame, contra sumei de 40.000 de lei, tranzacție care urma să aibă loc la un popas, la Tâmboiești. În tot acest timp, drogurile ar fi fost depozitate la Râmnicu Sărat, acasă la Geanina. La data flagrantului, la începutul lunii iunie, drogurile au fost aduse în Vrancea și ascunse în preajma popasului din Tâmboiești, într-un lan de porumb. Învinuiții au fost precauți în ceea ce privește poliția și s-au întâlnit cu investigatorul pentru a încheia tranzacția numai după ce au considerat zona sigură. Presimțirea legată de polițiști s-a adeverit în momentul în care cei trei au fost înconjurați și percheziționați.
La imobilizare, Ionel C. s-a împotrivit, amenințând polițiștii cu un spray paralizant și cu un cuțit. După ce învinuiții au fost încătușați și duși la Parchet, s-a constatat că rezina de canabis nu avea 80 de grame, ci numai 72,12. În urma audierilor, atât fata cât și bărbații au fost reținuți pe bază de ordonanță și mai apoi prezentați în fața judecătorului cu propunere de arestare preventivă. Ei au primit și mandate de arestare, care acum au fost prelungite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?