Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Vitezomanii le dau de furcă autorităţilor


Vitezomanii dau mari dureri de cap autorităților locale de la Panciu, în ultima vreme. Din ce în ce mai des, localnicii se plâng de faptul că, mai ales la orele serii, unii șoferi, în special cei tineri, rulează pe străzile din oraș cu viteze care depășesc limita legală și nimeni nu ia nicio măsură pentru a-i liniști. „E o debandadă. Nici nu mai știi cu cine să vorbești ca să-i potolească pe băieții ăștia, care sfidează orice regulă de circulație și mai sunt și lipsiți de bun simț”, a declarat unul dintre nemulțumiți.
Oamenii relatează că unii posesori de autoturisme cu mulți cai putere, în majoritate înmatriculate în Italia, sau chiar proprietarii de scutere, se întrec în adevărate raliuri pe străzile din oraș, în special după lăsarea întunericului. „Sunt un pericol public, se cred stăpânii șoselei, nu iau deloc în calcul faptul că ar putea accidenta un copil care se plimbă cu rolele, sau alte persoane care se află pe stradă”, spun păncenii. Unii dintre ei afirmă că au reclamat neregulile responsabililor cu ordinea publică, dar situația a rămas neschimbată.
Primarul Ion Petre a declarat că administrația locală nu se poate implica direct pentru eliminarea acestor aspecte. „Noi ne ocupăm de amenajarea locurilor de parcare sau propunem instalarea unor indicatoare. Chestiunile semnalate sunt de competența organelor de poliție, care au de partea lor atât legea, cât și sancțiunile prevăzute de lege”, a explicat acesta. Edilul a recunoscut că, recent, Primăria a montat pe strada Nicolae Titulescu, artera care străbate centrul orașului, mai multe sisteme de calmare a traficului, tocmai cu intenția de a-i descuraja pe șoferi să calce prea mult accelerația. Se pare că, între timp, vitezomanii s-au reorientat, folosind străzile lăturalnice pentru distracția personală. „Nu am ce să le fac. Primăria nu are banii necesari pentru a instala sisteme de calmare a circulației pe fiecare stradă. Chiar dacă am dispune de aceste fonduri, părerea mea este că banii ar putea fi investiții în alte direcții, iar șoferii care nu respectă legea să fie trași la răspundere de cine este împuternicit prin lege să facă acest lucru”, a adăugat primarul Petre.
Adjunctul comandantului Poliției din Panciu, comi-sarul Constantin Belibou, a recunoscut că, în ultimele zile, traficul din localitate este mai intens datorită „stranierilor” veniți în concediu, dar a susținut că aceștia nu au provocat incidente. „În această vară au venit mai puțini «ita-lieni» în vacanță. Avem un trafic mai mare, dar comparativ cu anii precedenți mașinile puternice nu     ne-au mai creat probleme și nici zgomot n-au mai făcut”, ne-a declarat comi-sarul Belibou. Acesta a mai afirmat că agenții de poliție sunt mereu la datorie, fiind pregătiți să-i sancționeze pe cei care nu respectă regulile de circulație. „Noi facem tot ce putem, cu mijloacele pe care le avem la îndemână. Colaborăm și cu Primăria, dar fiecare instituție are îndatoririle ei în acest sens”, a concluzionat adjunctul șefului Poliției orașului Panciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?