Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Prostituatele, campioane la amenzi neplătite


Două femei, una din comuna Tîmboiești, cealaltă din Obrejița, au acumulat amenzi neplătite în valoare totală de peste 700 mii lei, adică mai mult de 7 miliarde lei vechi. Eugenia Sava, de 30 de ani, din Obrejița, are de plătit amenzi de aproximativ 350 de mii lei, adică 3,5 miliarde lei vechi, iar Viorica Lăutaru, de 24 de ani, din Tîmboiești, are de achitat amenzi în valoare totală de peste 360 mii lei, adică peste 3,6 miliarde lei vechi. Potrivit datelor din procesele verbale întocmite pe numele celor două femei, amenzile au fost date pentru practicarea prostituției în București. Primarii celor două localități vrâncene susțin că nu există nici cea mai mică șansă ca cele două femei să își plătească amenzile.

Eugenia Sava, de 30 de ani, din Obrejița, are de plătit amenzi de câteva miliarde lei vechi, pentru practicarea prostituției în București. Primarul comunei Obrejița, Nicu Pardos, a declarat că din anul 2002 și până în prezent, Eugenia Sava a primit peste 700 de amenzi, în valoare totală de aproape 3,5 miliarde lei, amenzi pe care mai mult ca sigur nu le va plăti niciodată. „Eugenia Sava este cel mai mare datornic înregistrat pe raza comunei Obrejița. Deși nu locuiește în această comună, Sava are eliberată carte de identitate care atestă că locuiește în comuna Obrejița. Așa se face că ne-am trezit că această femeie are de plătit amenzi de aproape 3,5 miliarde lei vechi. Din 2002 și până în prezent am primit peste 700 de amenzi pe numele Eugeniei Sava, toate pentru practicarea prostituției”, a precizat primarul localității Obrejița, Nicu Pardos. El a adăugat că nu există nicio șansă de recuperare a acestor sume, deoarece femeia refuză să plătească și nici nu deține proprietăți care ar putea fi va-lorificate. „Nu știm ce să mai facem, ne vin amenzile la foc automat. Marțea trecută ne-au mai venit încă șapte amenzi. Cele mai mici sunt în valoare de 5 milioane lei vechi, date de Secția 3 Poliție București. Vin amenzi și de la Poliția Comunitară și de la Jandarmerie. Conform proceselor verbale, majoritatea amenzilor sunt date după 12 noaptea și în special pe strada Griviței. Cred că pe acolo își face veacul și acolo își face meseria fata. Problema cea mai mare e că are domiciliul la noi și ne vin toate amenzile la Obrejița. Ne-am interesat și am aflat că familia Eugeniei locuiește undeva în comuna Scorțaru, în județul Brăila. Părinții ei au lucrat la noi la CAP și atunci s-a născut fata. Nu au stat decât un an, apoi au plecat”, a precizat primarul din Obrejița. Nicu Pardos crede că cel mai bine ar fi ca acele ore de muncă în folosul comunității, care ar trebui efectuate de cei care nu pot să-și plătească amenzile, să fie transformate în închisoare. El a mai spus că toate amenzile primite de Eugenia Sava au fost returnate organelor emitente, deoarece aceasta nici nu locuiește și nici nu deține bunuri pe raza comunei. „Dacă ajung la închisoare, poate că se vor speria și nu vor mai face ilegalități și nu ne vor mai trata cu indiferență. Am primit de la Finanțe o adresă prin care ni se solicită să le precizăm dacă persoanele care au amenzi destul de multe au bunuri mobile pe raza comunei noastre. Printre cei 10 notificați de Finanțe se află și această prostituată Eugenia Sava, care nu are nimic la noi. Deoarece nu avem nicio legătură cu această femeie, am tri-mis amenzile înapoi la organele de poliție care le-au emis. La fel voi face și cu ultimele amenzi, le voi returna celor care ni le-au expediat”, a declarat Nicu Pardos.
Primarul comunei Obrejița a mai precizat că anul trecut, de această persoană s-au interesat mai mulți oficiali de la Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA, care au cerut detalii despre femeie  și chiar eliberarea unei cărți de identitate, deoarece ar fi infectată cu temutul virus.

Alte datorii, altă prostituată

Primăria din Tîmboiești are de recuperat peste 4,4 miliarde de lei de la Viorica Lăutaru, de 24 de ani. Åži aceasta a fost amendată de nenumărate ori tot pentru practicarea prostituției în București. Primarul localității, Daniela Mihalcea, este sceptic în ceea ce privește recupe-rarea acestor creanțe. „La începutul anului 2009, avea amenzi în valoare de 3,2 miliarde lei vechi. De atunci și până în prezent a mai acumulat amenzi în valoare de 1,2 miliarde lei vechi. În total, are amenzi neplătite în valoare de 4,4 miliarde lei vechi. La o parte dintre aceste sume am cerut insolvabilitate, deoarece nu pot fi recuperate. Cred că această persoană are buletinul de identitate expirat, deoarece trebuia să vină până acum să-l înlocuiască, însă ea nu mai are niciun fel de tangență cu localitatea noastră. Ultima amendă care ne-a venit este de la finele lunii iulie și este în cuantum de 3,5 milioane lei vechi. Zona unde aceasta prestează «servicii» este în Tunari și Voluntari”, a precizat primarul Daniela Mihalcea.
Aceasta a mai arătat că din 2002, când au fost aplicate primele sanc-țiuni de către polițiștii din capitală, și pînă în prezent, femeia nu a plătit niciun leu în contul amenzilor încasate. Prostituata a ajuns să fie cel mai mare datornic la bugetul local al comunei Tîmboiești. „Am trimis adrese către secțiile de poliție de unde am primit amenzile, pentru ca ei la rândul lor să facă demersuri către instanțele de judecată și în felul acesta sumele de bani să fie transformate în zile de muncă în folosul comunității. Până la acest demers, în cazul Vioricăi Lăutaru nu am primit niciun răspuns, nici de la secțiile de poliție nici de la instanțele de judecată. Bunuri sau alte obiecte pe raza comunei nu are, prin urmare nu avem pe ce să-i punem sechestru”, a susținut Daniela Mihalcea, primarul din Tîmboiești.
În urmă cu câțiva ani, Direcția Generală a Finanțelor Publice Vrancea a dispus recuperarea a peste 2.700 lei de la funcționarii primăriei care se ocupă de recuperarea dato-riilor, deoarece nu și-au dus sarcinile la bun sfârșit. Din aceste conside-rente, Consiliul Local al comunei Tîmboiești a aprobat la începutul anului 2008 starea de insolvabilitate pentru amenzi din 2002, în valoare de peste 31.000 lei, amenzi acordate Vioricăi Lăutaru. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?