Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Bebeluş cu picioarele în ghips


Un copil născut în urmă cu câteva zile la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani, a fost externat după ce ambele picioare i-au fost puse în ghips. Părinții nu au fost, însă, suficient de îngrijorați pentru a solicita mai multe informații de la medici.
Ionela Marian, din Păulești, a adus pe lume, vinerea trecută, o fetiță sănătoasă. Cel puțin așa credea ea. La 4 zile de la naștere, când se pregătea să fie externată, mama a observat că picioarele fetiței fuseseră puse în ghips, de la gleznă. „Când am născut, medicii au spus că fetița e sănătoasă și că nu are probleme, iar astăzi am văzut că are piciorușele în ghips. Spunea că nu s-au dezvoltat suficient și i s-a pus ghips ca să se îndrepte, dar că nu este niciun pericol”, a declarat Ionela Marian.
Deși copilul lor are o problemă, familia femeii din Păulești nu a făcut nicio plângere la adresa spitalului, condiții în care nu a fost demarată nici o anchetă internă. Părinții sunt resemnați și spun că „așa e în România”, dar nu au întreprins nicio acțiune pentru a afla ce s-a întâmplat. „Eu am alăptat-o, dar nu am văzut că avea piciroușele în ghips, iar asistenta mi-a spus că asta s-a întâmplat abia astăzi. Ar fi fost bine să ni se spună de la început că există o problemă și înțelegeam, dar nu am aflat nimic până azi”, a adăugat Ionela Marian.
Părinții nou-născutului sunt destul de pasivi și spun, în continuare, că nu vor face nicio plângere, pentru că nu vor să aibă probleme. De altfel, femeia nici nu știe ce medic a asistat-o la naștere. Peste o săptămână, ei se vor întoarce cu bebelușul la spital pentru a verifica dacă ghipsul poate fi dat jos. Reprezentanții spitalului spun că o anchetă nu poate fi demarată decât în cazul în care familia va face o sesizare în acest sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?