Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Banane cu bezea


Ingrediente:
3 banane
150 g zahăr
1/4 baton vanilie
4 linguri orez
1/4 litru lapte
2 bucăți zahăr cubic
2 ouă
1 lingură gelatină de fructe
30 g unt

Mod de preparare:
Se prepară, pe aragaz, un sirop din 50 g zahăr, vanilie și un pahar cu apă, în care se înmoaie 5 minute bananele. Se scot și se lasă la răcit siropul. Se fierbe orezul 20 minute în lapte, cu cele 2 bucăți de zahăr. Se desfac gălbenușurile în siropul de banane, care se amestecă apoi cu orezul. Se așază orezul moviliță într-o formă unsă, cu bananele puse de jur împrejur. Se acoperă cu albușurile bătute cu restul de zahăr și se dă la cuptor 8-10 minute. Se servesc în vasul în care s-au copt. Deasupra, se toarnă gelatina de fructe.
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?