Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613
Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613

Conbeta oferă sisteme de încălzire prin programul „Casa Verde“


Compania Conbeta a organizat, ieri, o prezentare a sistemelor de încălzire care utilizează energie regene-rabilă produse de Ariston.  Conbeta este distribuitorul de sisteme de încălzire Ariston în județul Vrancea. Vrâncenii care achiziționează sisteme de încălzire care utilizează energie regenerabilă beneficiază de subvenții de mii de lei programul „Casa Verde”. La nivelul județului Vrancea au fost alocate peste 1,9 milioane lei pentru aceste sisteme de încălzire.

Vrîncenii care vor să își înlocuiască sistemele de încălzire cu centrale performante și ecologice beneficiază de subvenții importante dacă își cumpără centrale termice prin programul „Casa Verde”. Programul se adresează exclusiv persoanelor fizice și constă în acordarea unor sume fixe, din bugetul Fondului pentru mediu, în funcție de tipul instalației. Câte 6 mii de lei se acordă pentru instalarea panourilor solare și pentru instalațiile de producere a energiei termice pe bază de peleți, brichete, tocătură lemnoasă, precum și orice fel de resturi și deșeuri vegetale, agricole, forestiere, silvice. Cea mai mare sumă, 8 mii de lei, se acordă pentru instalarea pompelor de căldură. Aceste centrale termice pot fi cumpărate, în Vrancea, de la societatea Conbeta Instalații, distribuitorul sistemelor de încălzire Ariston în Vrancea. Conbeta a organizat, ieri, o prezentare a sistemelor de încălzire Ariston la care au participat clienți ai companiei, dar și persoane care s-au interesat de accesarea fondurilor prin programul „Casa Verde”.
Doar la nivelul județului Vrancea, prin Programul „Casa Verde” s-au alocat peste 1,9 milioane lei, în funcție de numărul de locuitori. Aceste fonduri ar fi suficiente pentru 327 panouri solare Ariston sau pentru 245 pompe de căldură. „Nu există o dată limită pentru înscrieri, acestea se opresc atunci când nu mai sunt bani. Un alt amănunt este că documentele nu se completează de mână. De asemenea, facturile pentru centrale trebuie să aibă data după semnarea contractului. Banii se plătesc până la 15 decembrie”, au afirmat reprezentanții Ariston.
Managerul Conbeta, Ioan Stoian, a arătat că societatea asigură asistență tehnică persoanelor fizice care doresc să își achiziționeze un sistem de încălzire prin programul „Casa Verde”. „Conbeta oferă sisteme de încălzire pentru consumatorii de uz casnic la prețuri care se încadrează în condițiile de finanțare pentru programul «Casa Verde». Avem produse începând de la 3.000 lei, dar și produse mai scumpe, de până la 20.000 lei. De asemenea, ofe-rim centrale pe peleți, unde consumul de carburant este înlocuit cu aceste deșeuri de lemn”, a precizat Ioan Stoian.

Condiții pentru „Casa Verde”

Pentru accesarea fondurilor oferite prin Programul „Casa Verde”, vrâncenii își pot depune dosarele de finanțare nerambursabilă la agențiile județene de mediu din localitățile unde domiciliază chiar dacă locuința pentru care solită bani este si-tuată în altă localitate, de exemplu la Lepșa. Prin finanțarea nerambursabilă din Fondul pentru mediu a proiectelor privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire, se încurajează utilizarea sistemelor care folo-sesc sursele de energie regene-rabilă, nepoluante.
Pentru a aplica la Programul „Casa Verde”, solicitantul trebuie să fie persoană fizică cu domiciliul pe teritoriul României. Trebuie să fie proprietar/coproprietar al imobilului pe/în care se implementează Proiectul. Acest imobil nu trebuie să facă obiectul unui litigiu în curs de soluționare la instanțele judecătorești, vreunei revendicări potrivit unei legi speciale sau dreptului comun, unei proceduri de expropriere pentru cauză de utilitate publică. Solicitantul nu trebuie să aibă obligații restante la bugetul de stat, bugete locale, conform legislației naționale în vigoare. De asemenea, în activitatea desfășurată anterior începerii proiectului solicitantul nu trebuie să fi încălcat dispo-zițiile legale privind protecția mediului și nu trebuie să sponsorizeze activități cu efect negativ asupra mediului.

Avantajele centralelor Ariston

Centralele Ariston oferă soluția completă și eficientă. Pachetele oferite clienților utilizează tehnologii moderne pentru protejarea mediului înconjurător, fără emisii nocive și disponibile la costuri reduse. Tehnologia condensării și energia solară reprezintă varianta ideală a unui sistem de încălzire, combinând centralele în condensare și panourile solare. Prin utilizarea celor două echipamente performante, clienții pot beneficia atât de energie gratuită a soarelui, cât și de tehnica eficientă a condensării. În funcție de necesități, clienții pot opta pentru pachet centrală termică în condensare + boiler; pachet panou solar + boiler; pachet centrală termică în condensare + boiler + panou solar. Tehnologia condensării oferă o economie de energie de 35%, iar tehnologia solară oferă o economie de 70% pentru producerea apei calde menajere. Astfel, utilizarea unui sistem solar reduce consumul de energie electrică și factura afe-rentă, reprezentând în același timp o investiție de viitor: inovațiile în ceea ce privește tehnologia și designul noilor produse reduc costurile de întreținere, prelungesc durata de viață a sistemului și facilitează instalarea acestuia.

Energie curată și inepuizabilă

Încălzirea solară nu înseamnă doar economie. Energia „captată” de la soare este curată, inepuizabilă, iar impactul asupra mediului înconjurător este zero. Este cel mai bun mod de a contribui la combatarea emisiilor nocive de dioxid de carbon produse de sursele tradiționale de încălzire, care sunt parțial răspunzătoare pentru efectul de seră și pentru rezultatul acestuia, fenomenul de încălzire globală. Confort la îndemână, cu un sistem eficient de încălzire deoarece acesta folosește energia solară care abundă de-a lungul întregului an, în aproape orice condiții climatice.

Avantaje financiare pentru energia solară

Sistemele solare Ariston vin în întâmpinarea acordului de la Kyoto, în ceea ce privește li-mitarea emisiilor de gaze de seră. Acordul este un tratat internațional cu privire la me-diul înconjurător și a fost semnat de peste 160 de țări. Este vorba de un angajament din partea majorității țărilor industrializate să reducă emisiile de anumite gaze de seră (cele răspunzătoare pentru încălzirea globală) cu 5%. Kit-urile solare Kairos reprezintă un răspuns la această cerere de energie curată, deoarece combină va-loarea unei economii financiare cu o alegere care respectă me-diul înconjurător. Există avantaje reale, care pot fi cuantificate. Calculul este simplu: montarea unui sistem de panouri solare poate satisface necesarul de apă caldă menajeră în proporție de 70%. Alt avantaj pentru care sistemele solare sunt tot mai răspândite îl reprezintă faptul că investiția inițială în cazul folosirii energiei neconvenționale se amortizează într-un interval de 3 până la 5 ani.

Panouri solare Kairos

Panourile solare Ariston CF sunt proiectate și produse în Italia, la noul centru pentru sisteme solare din Serra de Conti. Acest centru este punct de refe-rință pentru activitățile de cer-cetare, training și producție în domeniul sistemelor solare, dar și pentru asistență tehnică. Liniile automate de producție garantează respectarea tuturor parametrilor pentru performanță ridicată și o durabilitate a sistemelor solare Ariston. Linia de asamblare finală este compusă din 4 roboți de ultimă generație care asigură operațiunile cele mai precise pentru respectarea standardelor de calitate.

Panouri solare plane Kairos Fast

Panourile solare reprezintă motorul kitului solar. Un fluid circulă prin panou: încălzit de energia solară, acesta transferă căldura acumulată apei din boilerul de acumulare. Alcătuite dintr-o placă radiantă care absoarbe energia solară, panourile au fost supuse unui tratament special pentru a oferi o eficiență extrem de ridicată în ceea ce privește absorbția ra-diațiilor. Placa radiantă este integrată într-un cadru cu o baza anti-condens din aluminiu, rezistentă la intemperii, izolația din azbest și vata minerală asi-gură obținerea unor performanțe remarcabile, cuantificabile ale kitului Ariston.

Panouri solare cu tuburi vidate Kairos Fast VT

Principalele caracteristici ale tuburilor vidate sunt capacitatea ridicată de absorbție a căldurii, precum și transmiterea acesteia datorită caracteristicilor hi-draulice optimizate. Multumită acestor proprietăți, chiar și ra-diațiile reduse pot fi transformate în energie termică. Transformarea radiațiilor solare în energie termică se produce prin suprafața de absorbție, într-un tub de sticlă vidat. În acest fel se previn pierderile de căldură în mediu. Suprafața de absorbție este făcută din aluminiu și are o acoperire selectivă specială. Această suprafață este conectată cu un sistem de conducte coa-xial de cupru. În acest sistem de conducte coaxial de cupru, căldura absorbită este transmisă direct fără pierderi la amestecul apă-glicol din sistemul solar. Acest amestec de apă-glicol circulă direct prin tuburile vidate. Racordarea dintre tuburi cu tubul colector se face printr-un inel de strângere și un manșon cu filet dintr-un material rezistent la agenții atmosferici. Tuburile vidate asigură un randament ridicat, chiar și iarna. Sunt recomandate pentru o eficență energetică cât mai ridicată, precum și pentru îmbunătățirea aspectului clădirilor. Un alt aspect important e ușurința în instalare, acestea pot fi manipulate individual datorită greutății lor scăzute, nefiind necesare schele sau macarale. Totodată tuburile vidate pot fi rotite pentru o adaptare perfectă la condițiile de amplasare. Este posibilă conectarea în serie până la 60 de tuburi vidate (instalare doar pe o parte) sau 120 de tuburi (instalare pe 2 părți).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?