Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

„Aveţi dreptul la jumătate din apartament”


Astăzi, Curierul juridic tratează cazul doamnei Silvia G. din municipiul Focșani

Doamna Silvia G., din municipiul Focșani, ne-a scris pe adresa de e-mail a redacției și ne-a spus despre problemele cu care se confruntă. Dumneaei ar dori un sfat în următoarea problemă legată de divorțul prin care a trecut și de situația bunurilor dobândite cu fostul soț. Astfel, doamna Silvia G. ne-a scris că a divorțat în anul 2009, dar nu a făcut încă partajul. Fostul soț s-a recăsătorit anul acesta și locuiește împreună cu noua soție în apartamentul pe care l-au achiziționat împreună în anul 1996. Cum anul cumpărării apartamentului a fost la doi ani după căsătoria cu fostul soț, doamna Silvia G. spune că acesta este bun comun. Dumneaei mai spune că fostul său soț are împreună cu actuala soție un copil și că dorește să știe dacă mai are drepturi în ceea ce privește apartamentul și dacă se mai poate face partajul legal. Doamna Silvia ne mai întreabă dacă e posibil să piardă acest drept. Ne întreabă ce poate să facă.
Răspuns: Doamnă Silvia G., într-adevăr, apartamentul cumpărat de dvs. cu fostul soț în anul 1996 este bun comun. Potrivit Codului familiei, care reglementează principiul comunității de bunuri, aveți dreptul la jumătate din acesta. În cazul în care faceți dovada că aveți o contribuție mai mare la dobîndirea acestui apartament, atunci aveți dreptul la o cotă mai mare de jumătate din apartament. Chiar dacă pînă acum nu ați făcut partajul, aceasta nu înseamnă că ați pierdut dreptul de proprietate cu privire la apartament și nici nu puteți să îl pierdeți. De asemenea, puteți deschide oricînd ac-țiunea de partaj de bunuri comune, care se depune la Judecătoria Focșani, instanța competentă. Trebuie să știți faptul că actuala soție și copilul pe care îl are fostul soț acum nu au nici un drept cu privire la proprietatea asupra apartamentului. Este bine să demarați procedurile judiciare pentru a se clarifica situația. Vă recomandăm să apelați la serviciile unui avocat.

Așteptăm scrisorile dvs. pe adresele: „Monitorul de Vrancea”, Focșani, str. Bucegi nr. 21 sau redactie@monitorulvn.ro, cu specificația: „Curier juridic”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?