Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Presa din Marea Britanie îl critică pe Băsescu


Presa din Marea Britanie îl critică ieri pe președintele Traian Băsescu, după ce acesta i-a lăudat pe românii care muncesc în străinătate în loc să se întoarcă în țara lor pentru a cere indemnizații de șomaj. În loc să fie recunoscător Marii Britanii, Italiei, Spaniei, Franței și Germaniei pentru generozitatea lor, el a pretins că românii „fac muncile mai grele” pe care occidentalii nu sunt dispuși să le facă, scrie The Daily Express. „Curios. Imigranții polonezi, de exemplu, sunt apreciați universal pentru etica lor în muncă, dar, sincer, se aud puține (lucruri) pozitive despre cei 58.000 de români care trăiesc în Marea Britanie. Ei, ca toți imigranții din UE, au dreptul imediat la alocații pentru copii, credite fiscale și sprijin pentru locuințe”, menționează tabloidul britanic.
„Ideea este, domnule Băsescu, că și Marea Britanie are un deficit și nu își poate permite să salveze România sprijinind pe termen nelimitat mii dintre cetățenii săi. Atitudinea sa este pur și simplu supărătoare. Ea subliniază, dacă nu altceva, ce dezastru costisitor este extinderea UE”, continuă publicația.
„Președintele Băsescu a arătat cultura noastră în domeniul social și a identificat lipsa de stimulente pentru a lucra, ceea ce înseamnă că mulți cetățeni britanici aleg ajutoarele în locul muncii, iar mulți imigranți vin aici pentru a beneficia”, a declarat Fiona McEvoy, din cadrul Alianței Contribuabililor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?