Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Pensionarii împrumută mai mulţi bani


Pensionarii vrânceni membri ai Casei de Ajutor Reciproc Milcov au împrumutat, în primele șase luni ale acestui an, aproximativ 600 mii lei. Se pare că nevoia de bani este mai mare, deoarece suma este mai ridicată decât cea acordată în aceeași perioadă a anului trecut, atunci când CAR Milcov a acordat împrumuturi de 520.000 de lei. Diferențe mari se observă și între luni consecutive ale aceluiași an.
În iunie 2010, de exemplu, pensionarii au împrumutat 100.000 de lei, iar în luna iulie, suma totală a crescut cu 20.000 de lei. O consecință a succesului unor astfel de împrumuturi este și aceea a creșterii numărului de membri. În perioada     ianuarie-iulie, la acestă casă de ajutor reciproc au mai aderat 131 de persoane. Conform directorului CAR Milcov, cauzele sunt multiple.
„În prima parte a anului, mulți se împrumută pentru că au diferite culturi pe care trebuie să le lucreze, dar și pentru a-și achita facturile restante din perioada iernii. Cel mai probabil, dinamica împrumuturilor va fi în creștere în următoarea perioadă, ceea ce este un avantaj pentru noi. Oricum, și pensionarii ies în avantaj, pentru că practicăm dobânzi mai mici decât ale băncilor”, susține Sandu Ploscaru, directorul CAR Milcov. Diferența față de bănci constă și în numărul de rău-platnici.
Anul trecut, mai puțin de 10 persoane nu și-au plătit datoriile la timp, iar aceștia au suferit popriri pe pensii, așa încât casele de ajutor reciproc nu au aceleași probleme ca băncile.
Încă o dovadă a succesului unor astfel de CAR-uri este reprezentată de deschiderea unei noi fi-liale a CAR Milcov la Soveja, care se alătură celei deja existente la Gugești.
„Prin deschiderea aceste filiale la Soveja, am dorit să venim în ajutorul pensionarilor din acea zonă care astfel nu mai sunt nevoiți să piardă bani și timp pentru a veni până la Focșani. Cei din Soveja și din localitățile limitrofe pot apela pentru împrumuturi la Macarie Constantin, cel care se ocupă de filiala din Soveja”, a mai declarat Sandu Ploscaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?