Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Consiliul Judeţean Vrancea participă la „Open Days“


Consiliul Județean Vrancea a aprobat, miercuri, în ședință ordinară, participarea la evenimentul Open Days, care va avea loc la Bruxelles, în cadrul conglomeratului S.M.I.L.E. – Mobilitate Durabilă și Inovație pentru Entitățile Locale precum și semnarea acordului de parteneriat în acest sens. De remarcat că Vrancea va participa pentru a cincea oară consecutiv la acest eveniment, fiind singurul județ care va reprezenta România la această manifestare. Evenimentul va avea loc în perioada 4 -7 octombrie. Invitația a fost lansată de către Comitetul Regiunilor și Directoratul General al Comisiei pentru Politici Regionale (DG REGIO).

Participarea la Open Days reprezintă pentru Consiliul Județean o oportunitate de stabilire a unor contacte cu omologi din alte regiuni europene, de promovare a potențialului de dezvoltare a județului și de atragere de investitori, precum și pentru o mai bună înțelegere a mecanismului funcționării instituțiilor europene. Evenimentul din 2010 va include 28 parteneriate regionale, care vor organiza aproximativ o treime din cele 100 de conferințe și se-minarii ce vor avea loc între 4-7 octombrie, la Bruxelles. Celelalte două treimi vor fi organizate de Comitetul Regiunilor și DG REGIO.
În acest an, alături de județul Vrancea, la manifestare vor fi prezente regiuni din Italia, Germania, Polonia și Franta, într-un consorțiu intitulat „SMILE – Sustainable Mobility and Innovation for Local Entities” (Mobilitate Durabilă și Inovație pentru Entitățile Locale-n.r.). Un alt eveniment la care județul Vrancea va participa este „Meeting Place” (Locul întîlnirilor-n.r), eveniment ce include sesiuni de dezbateri, expoziții, standuri și oportunități de relaționare pe două subiecte: the Green Vilage (Satul Verde) – în cadrul căruia vor fi evidențiate parteneriatele public-privat ce vizează asigurarea unor economii regionale prietenoase mediului.
Al doilea subiect este coope-rarea teritorială – care se va concentra pe bunele practici în domeniu între regiuni și orașe. Open Days este cadrul ideal pentru regiuni și orașe de a arăta bunele practici în domeniul întăririi competitivității regionale, a cooperării teritoriale și a coeziunii econo-mice și sociale, de a împărtăși experiențe cu alte regiuni.

„Vrancea – cea mai prietenoasă regiune europeană pentru tineri”

Județul Vrancea a primit trofeul „Cea mai prietenoasă regiune europeană pentru tineri”, pentru punerea în practică a unor proiecte destinate tinerilor. Premiul a fost primit de președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, în luna noiembrie 2007, din partea președintelui Asociației Regiunilor Europene (ARE), Riccardo Illy. Aceasta este cea mai importantă dinstincție acordată de ARE pentru promovarea proiectelor care vizează tinerii. Decernarea trofeului a avut loc la Udine, în Italia, în cadrul întîlnirii anuale a Asociației. „În acest an am decis să acordăm acest premiu unei singure regiuni și a fost clar că regiunea Vrancea a fost cea mai bună”, a spus Riccardo Illy, la înmînarea premiului.
Președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, i-a asigurat pe cei prezenți la discuții că „Vrancea va continua să fie o regiune deschisă către noua ge-nerație”. „Acest premiu ne obligă să ne continuăm programele dedicate tinerilor, dar și să inițiem altele noi”, a spus Marian Oprișan. Județul Vrancea este membru în Asociația Regiunilor Europene din 2004.
Competiția se organizează o dată la 2 ani și a constat în prezentarea proiectelor, evenimentelor și a tuturor activităților realizate pentru tineri și cu ajutorul tinerilor, în fiecare regiune europeană. În competiție au intrat 34 de regiuni din întreaga Europă, câștigător fiind desemnat Consiliul Județean Vrancea. Această distincție demonstrează că Vrancea a fost recunoscută ca avînd cea mai bună politică pentru tineret adoptată atît la nivelul administrației publice, cît și la nivelul celorlalte instituții și organisme locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?