Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Trei ani cu suspendare pentru trafic de droguri


Marius Avram, tânărul acuzat în 2007 pentru trafic de droguri, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare de magistrații Tribunalului Vrancea. Urmărirea penală pe numele inculpatului a început cu trei ani în urmă iar, în 2009, Marius a fost condamnat la 11 ani de închisoare cu executare. În apel, la Curtea de Apel Galați, dosarul a fost trimis spre rejudecare la instanța de fond. La începutul anului, inculpatul a fost prins în Italia și extrădat. „Aplică inculpatului Avram Marius Iulian pedeapsa cea mai grea de 3 (trei) ani închisoare și interzicerea drepturilor prevăzute de articolul 64 alineat 1 litera a teza a II-a și litera b Cod penal pe o durată de 2 (doi) ani. (…) În baza articolului 86 indice 1 Cod penal și articolul 86 indice 2 Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de încercare de 6 (șase) ani. Stabilește ca organ de supraveghere Serviciul de Probațiune de pe lângă Tribunalul Vrancea.(…) În baza articolului 350 Cod penal dispune punerea de îndată în libertate a inculpa-tului Avram Marius Iulian de sub puterea mandatului de arestare preventivă numărul  12/13.04.2007 emis de Tribunalul Vrancea, dacă nu este arestat sau reținut în altă cauză”, se arată în hotărârea Tribunalului Vrancea.
Alături de Avram a mai fost judecată, în același dosar, și mătușa tânărului, Lenuța Soare, care a obținut în rejudecare o pedeapsă egală cu cea a nepotului său. Reamintim că femeia a fost arestată preventiv în perioada 12 aprilie – 11 mai 2007, dar a fost eliberată ulterior. La judecata pe fond a dosarului, Marius nu a fost de găsit, fiind plecat în străinătate. Judecat în lipsă, el a fost condamnat la 11 ani de închisoare cu executare, în timp ce mătușa sa a pri-mit trei ani și șase luni cu suspendare. Cei doi inculpați au formulat apel iar magistrații gălățeni au trimis dosarul spre rejudecare în Vrancea, motivat de faptul că în cauza penală s-a constatat o nulitate absolută.
Potrivit anchetatorilor, cei doi inculpați au oferit spre vânzare droguri de mare risc mai multor persoane, printre care și unui ofițer sub acoperire. În data de 12 aprilie 2007, anchetatorii au efectuat o percheziție la domiciliul lui Avram, unde locuia și mătușa sa. Au găsit resturi de canabis pe două mucuri de țigări. Anchetatorii mai spun că cei doi inculpați ar fi adus cocaină din Italia și hașis din Spania pentru a testa piața de consumatori din Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?