Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

BCR reduce ratele bugetarilor cu până la 50%


Banca Comercială Română (BCR) a lansat un produs de restructurare a creditelor acordate clienților care se confruntă cu o diminuare a veniturilor, în principal bugetarilor, angajații din sectorul public reprezentând 25 – 30% din totalul persoanelor care au contractat împrumuturi de la bancă. Produsul constă în diminuarea ratelor lunare cu până la 50% din valoarea curentă a ratei, pe o perioadă de șase luni, a declarat pentru Åžtefan Coroianu, director executiv Direcția Credite Retail din BCR.
„Sperăm că perioada de reducere a salariilor se va finaliza în șase luni sau cei mai mulți dintre clienți își vor găsi soluții alternative de venit”, a spus Coroianu.
El a menționat că diminuarea salariilor bugetarilor cu 25% își va pune în mod cert amprenta pe comportamentul de consum al acestora și, implicit, pe posibi-litatea de rambursare a obligațiilor curente, inclusiv creditele.
„Soluția de negociere a ratelor, practic de diminuare temporară a ratelor, a fost introdusă relativ recent, în primăvara acestui an. Totuși, ceea ce este diferit în momentul de față este că ne adresăm unei mase largi de clienți și am introdus și o soluție simplificată de oferire a acestui produs, mai exact documentația este mult simplificată față de o situație de reeșalonare standard”, a spus oficialul BCR.
El a menționat că BCR dispune de informațiile necesare restructurării unui credit pe baza extrasului de cont, în cazul în care unui client care are contul de salariu la bancă, sau a unei adeverințe de salariu, dacă persoana respectivă nu primește salariul într-un cont deschis la instituție.
„Ne adresăm nu numai clienților din sectorul bugetar, ci tuturor clienților care se confruntă cu o redu-cere a veniturilor în ultima perioadă”, a continuat Coroianu.
El a menționat că proporția clienților bugetari la BCR este similară cu media sistemului. „Având o cotă de piață importantă, în structura portofoliului nostru se regăsește aceeași structură de clienți pe care o regăsim la nivelul întregii economii. Astfel, în jur de 25-30% din totalul clienților noștri cu credite provin din sectorul bugetar”, a afirmat oficialul BCR.
El speră că cei mai mulți dintre clienții bugetari vor apela la această structură de restructurare a cre-ditelor. „Desigur o parte dintre bugetari vor putea să-și plătească obligațiile curente fără eforturi suplimentare, însă încercăm să oferim clienților soluții de preîntâmpinare a problemelor”, a concluzionat Coroianu.
BCR, membră a grupului austriac Erste, are în prezent 668 de unități retail (pentru populație și microîntreprinderi) și circa 3,5 milioane de clienți de retail.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?