Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Maradona a scos din Cupa României pe Viitorul Homocea


Câștigătoarea fazei județene a Cupei României de fotbal, echipa Viitorul Homocea a părăsit competiția cu fruntea sus după ce a pierdut la limită, 1-0 (0-0) partida disputată sâmbătă seara pe teren propriu împotriva formației de liga a treia, Politehnica Galați, formație pregătită de fostul antrenor al echipelor CSM Focșani și FC Panciu, Damian Băncilă. Obișnuiți cu suprafața sintetică pe care joacă în campionat, gălățenii s-au chinuit pentru a se ca-lifica, având în față o formație vrânceană care și-a vândut scump pielea. De altfel, primul act a aparți-nut echipei din Homocea, dar imprecizia la finalizare a făcut ca până la pauză să nu se marcheze. Ionuț Radu (minutul 5) a irosit prima ocazie, foarfeca sa din mijlocul careului advers fiind prinsă de portarul Politehnicii. Același Radu a cerut arbitrului o lovitură de pedeapsă după un presupus fault în careul adversarilor, dar arbitrul prahovean Petru Oprea a lăsat jocul să continue (12). Homocea a fost mai prezentă în atac, iar Pătrașcu a trecut pe lângă gol, șutul său fiind boxat de goal-keeperul Politehnicii (18). Viitorul Homocea a ratat cea mai mare ocazie în minutul 26. Radu a scăpat singur cu portarul advers, l-a driblat, dar nu a mai avut putere să introducă balonul în plasă, mingea lovind doar plasa laterală. Gălățenii au replicat prin Munteanu, care aflat singur în mijlocul careului a reluat în brațele portarului Atomei (40). Repriza a doua a fost dominată de oaspeți, dar prima ocazie a aparținut tot gazdelor. Pătrașcu a intrat în careu, a driblat un adversar, dar șutul său a trecut milimetric pe lângă poartă (48). Profitând de căderea fizică a adversarilor, gălățenii au apăsat pe accelarație, și, după ce portarul Atomei și-a salvat echipa la primirea unui gol la șutul trimis de Chiriac (56), au marcat golul calificării. Maradona Chiriac a preluat pe piept în colțul careului mic și l-a executat pe portarul Atomei cu un șut plasat (62). Asalturile vrâncenilor până la finalul întâlnirii au rămas fără rezultat și Viitorul Homocea a părăsit cu fruntea sus Cupa României, deși ar fi putut mai mult.

Bază sportivă de excepție
Oaspeții, cu antrenorul Damian Băncilă în frunte au rămas plăcut impresionați de baza sportivă care a fost modernizată la Homocea. Chiar dacă suprafața de joc nu a fost una pe placul lor, gălățenii au avut la dispo-ziție un vestiar modern. În pauza jocului, Băncilă a decis să le țină o mică ședință propriilor jucători aproape de teren. Arena din Homocea este singura din Vrancea care beneficiază de instalație de nocturnă, dar în sezonul trecut al ligii a patra o singură echipă a acceptat să evolueze contra gazdelor sub lumina reflectoarelor.

Viitorul Homocea – Politehnica Galați 0-1 (0-0)
A marcat: Maradona Chiriac (62).
Stadion: Homocea, spectatori: 500.
Au arbitrat: Petru Oprea, iar la cele două tușe au fost delegați Gabriel Nuțu și Adrian Niță.
Observator federal a fost băcăuanul Costică Manasă.
Viitorul Homocea: Atomei – Nichifor, Stan, Tăbăcaru, Bejan (57 Burlacu) – Manoliu, Croitoru (71 Crăescu), Manolache (72 Nedelcu), Pătrașcu – Radu, Trăistaru.
Poli Galați: Olaru – Velicu, Anghel (72 Dănilescu), Stamate, Racoviță – Åžerban, Fălcaru, Munteanu, Cristian – Curumei, Chiriac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?