Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Blaga acuză Sănătatea,Munca şi Educaţia că nu aduc bani UE


Ministrul Administrației și Internelor, Vasile Blaga, a acuzat, ieri, ministerele Sănătății, Muncii și Educației că nu au depus nicio cerere de rambursare pentru fonduri europene la Programul Operațional Dezvoltarea Capacității Administrative, unde sunt alocate 130 milioane euro pentru 2007-2010.
Blaga a declarat, în cadrul comitetului pentru monitorizarea absorbției fondurilor comunitare, desfășurat la Palatul Victoria, că Programul Operațional privind Dezvoltarea Capacității Administrative se adresează în special Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Ministerul Educației.
„Până în prezent, nu a fost depusă nicio cerere de rambursare. Deci, asta e situația. Numai pentru descentralizare ministerele au la dispoziție 64,603 milioane euro. Nu-i nevoie de ei aici, îi dau înapoi mâine dimineață”, a spus ministrul Administrației și Internelor.
Blaga a precizat că până în prezent, în cadrul programului, Ministerul Sănătății a depus 6 proiecte, Ministerul Muncii alte 6, iar Ministerul Educației 9 proiecte, toate în valoare de 48 milioane euro.
Ministrul Administrației și Internelor a mai arătat că Ministerul Sănătății a mai depus o cerere de finanțare, iar Ministerul Muncii alte trei astfel de cereri, în valoare totală de 8 milioane de euro, în timp ce Ministerul Educației nu a depus nicio cerere de finanțare până la această dată.
În cadrul Programului, au fost încheiate 184 de contracte de finanțare în valoare de 57 milioane euro, fiind efectuate plăți în sumă de 4,254 milioane euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?