Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Doar doi romi angajaţi, în şase luni


Până la sfârșitul lunii iunie, în urma acțiunilor Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vrancea, doar două persoane de etnie romă au reușit să se angajeze în condiții legale.
Începând cu 1 ianuarie și până pe 30 iunie, AJOFM Vrancea a întreprins o serie de acțiuni, menite să ajute la integrarea etnicilor romi în peisajul economic vrâncean. Reprezentanți ai AJOFM au vizitat 34 de localități în care numărul populației de etnie romă este crescut, în încercarea de a-i determina pe aceștia să se angajeze. 578 de persoane au fost consiliate prin acest program, dar, cu toate acestea, doar două persoane au și fost încadrate. Celelalte persoane rămân în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Vrancea și vor fi luate în calcul în eventualitatea în care angajatorii se arată disponibili în a-i angaja.
Conform unui studiu efectuat de Banca Mondială, doar 1 din 2 romi apți de muncă lucrează, de fapt, în România, iar aceștia câștigă cu 55% mai puțin decât restul angajaților. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că mulți dintre ei sunt doar absolvenți ai unor forme de învățământ secundar și puțini angajatori vor să-i încadreze.
   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?