Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Angel Tîlvăr: „Vrâncenii au nevoie de ajutor împotriva discriminării pe care o practică puterea portocalie“


Deputatul PSD Angel Tîlvăr s-a întâlnit, în ultimele săptămâni, cu reprezentanți ai asociațiilor de locatari și cetățeni din cartierul Sud. Focșănenii i-au spus că mai sunt multe de făcut în zonă însă principala lor nemulțumire este legată de proiectul care vizează cartierele Sud, Laminorul și Mândrești, pentru care Guvernul Boc nu a aprobat cofinanțarea. Recent, deputatul Tîlvăr a susținut în Camera Deputaților o declarație politică în care a arătat importanța cofinanțării de către Guvern a proiectului „Reabilitarea și modernizarea spațiilor publice urbane în zona de acțiune sud-est a municipiului Focșani”, componentă a Planului Integrat de Dezvoltare Urbană pentru zona de acțiune sud-est a municipiului Focșani.
„Voi continua să mă bat prin toate mijloacele pe care le am la dispoziție ca cetățenii municipiului Focșani, dar și cei ai județului Vrancea să primească ceea ce merită: un mediu civilizat de trai în care să își poată crește copiii și nepoții în siguranță”, a precizat deputatul PSD în declarația politică. În aceeași intervenție, deputatul cerea condiții decente de trai și pentru vrâncenii din cartierele Sud, Mândrești și Laminorul. „Toți aceștia trebuie să beneficieze de aceeași atenție din partea Guvernului ca și cetățenii din Răchițeni, iar investiția în reabi-litarea străzilor este prioritară pentru zona de sud-est a municipiului Focșani”, arată deputatul PSD.
Cetățenii din cartierul Sud au apreciat eforturile administrației locale de plombare a străzilor din zonă cât și de tăiere a arborilor, mai ales că în această perioadă asistăm la o vreme capricioasă. Însă problema majoră ridicată de cetățeni o reprezintă defecțiunile la punctele termice PT20 și PT 42 care nu permit returul la apa caldă în condiții optime. Ei au arătat că îi așteaptă o iarnă grea după ce Guvernul Boc a luat decizia de a elimina subvenția la gigacalorie.
Deputatul PSD Angel Tîlvăr a anunțat că va continua aceste întâlniri cu reprezentanții asociațiilor de locatari și cu cetățenii în vederea identificării în timp util a problemelor care apar și găsirea soluțiilor viabile.
„De fiecare dată am găsit la administrația publică locală cât și la cea județeană înțelegere atunci când a fost vorba despre rezolvarea problemelor cetățenilor și cred că doar împreună vom reuși să facem în așa fel încât oamenii să nu aibă de suferit datorită deciziilor luate de acest Guvern de incompetenți”, a afirmat deputatul Tîlvăr.

Bani europeni pentru cartierele Focșaniului

Doar o parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană pentru cartierele Sud, Laminorul și Mândrești a fost acceptată de Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est. „Punctajul obținut de planul integrat pentru dezvoltare urbană a fost de 4,82 puncte și a fost acceptat pentru următoarea etapă a procesului de evaluare și selecție, etapa precontractuală de verificare a conformității proiectului tehnic”, se arată în scrisoarea ADR.
Potrivit scrisorii tri-mise de ADR, au fost acceptate proiectele referitoare la „Sistemul de supraveghere pentru creșterea siguranței și prevenirea criminalității în municipiul Focșani” și de „Modernizare și extindere spații verzi în zona de acțiune sud est”. Nu a întrunit punctajul necesar doar cererea de finanțare pentru „Reabilitarea și modernizarea spațiilor publice urbane în zona de acțiune sud- est”. Punctajul obținut de această cerere de finanțare a fost contestat de conducerea Primăriei Focșani, care speră ca și această componentă să fie introdusă pentru finanțarea din fonduri europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?