Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Deputatul Tîlvăr: „Guvernul PDL îi pedepseşte pe adjudeni pentru că au votat cu PSD“


Ministerul Transporturilor nu va finanța centura de ocolire a municipiului Adjud. Deputatul PSD de Vrancea, Angel Tîlvăr a primit răspuns la interpelarea adresată ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, în care se arată că Åžoseaua de Centură a Adjudului nu a fost prinsă în cele 12 centuri care vor fi realizate. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a intervenit pe lângă primul ministru Emil Boc pentru ca Guvernul să finanțeze acest proiect.

Deputatul Angel Tîlvăr l-a interpelat pe ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, în legătură cu stadiul proiectului de construcție a centurii de ocolire a Adjudului, în baza sesizărilor făcute de primarul municipiului, îngrijorat de faptul că e posibil să nu primească finanțare „pe criterii politice”. „În răspunsul primit de la ministrul Transporturilor Radu Berceanu scrie negru pe alb că centura de ocolire a municipiului Adjud a fost cuprinsă în lotul celor 12 variante ocolitoare din care s-a făcut selecția însă în urma elaborării «Analizei multicriteriale privind selectarea celor 7 variante de ocolire” varianta de oco-lire a municipiului Adjud nu se regăsește între cele șapte variante de ocolire selectate”, a precizat deputatul vrâncean. Angel Tîlvăr a mai adăugat că „aceasta este maniera prin care Guvernul PDL îi pedepsește pe adjudeni pentru că au votat cu PSD”. „Aceasta este maniera prin care înțeleg cei din PDL că se face administrație doar prin satisfacerea nevoilor clientelei politice fără a se ține cont de priorități și necesități reale. Centura de ocolire a municipiului Adjud era necesară în primul rând pentru siguranța cetățenilor, pentru decongestionarea traficului infernal prin centrul orașului și nu în ultimul rând pentru micșorarea gradului de poluare” a mai afirmat de-putatul PSD Angel Tîlvăr. Potrivit răspunsului primit de la Ministerul Transporturilor, lucrările la centura de ocolire vor fi demarate atunci când vor fi identificate sursele de finanțare.

Centura de ocolire a Adjudului un proiect vital

Reamintim că președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a intervenit pe lângă primul ministru Emil Boc pentru ca Guvernul să finanțeze acest proiect. În urma acestei discuții, premierul a promis că șoseaua de centură a municipiului Adjud va fi construită în 2011. Primarul municipiului Adjud, Constantin Armencea a declarat că intervenția făcută de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, la premierul Emil Boc este benefică și este garanția faptului că în sfârșit acest proiect va fi realizat. „Este benefică intervenția președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian  Oprișan, la primul ministru Emil Boc pentru demararea și finanțarea lucrărilor la șoseaua de centură a municipiului Adjud. Este o lucrare absolut necesară pentru comunitatea municipiului nostru”, a precizat Constantin Armencea. Conform proiectului, centura de ocolire se va desprinde de DN 2 imediat după podul Trotuș, va merge paralel cu râul până la poligonul de tragere, în zona stației meteo, și va ajunge la E85, în dreptul blocurilor ANL de la ieșirea din Adjud către Bacău. Valoarea investiției este de peste 10 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?