Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Piersici umplute la cuptor


Ingrediente:
8 piersici mari bine coapte
80 g biscuiți Amaretto 
2 lingurițe de cacao
50 g migdale
100 g unt nesărat
1/4 cană zahăr tos
200 ml frișcă lichidă
2 linguri de zahăr
esență de rom
frunze de mentă verde pentru decor

Mod de preparare:
Piersicile se taie în jumătăți și se scot sâmburii. Cu ajutorul unei lingurițe se mai scoate puțin din miezul de la piersici și se pune într-un bol. Se unge cu unt o tavă rotundă de cuptor cu diametrul de 23 de cm. Se așează jumătățile de piersici în tavă. Biscuiții se pun într-o pungă și se mărunțesc cu ajutorul unui sucitor. Migdalele se mărunțesc în mixer până devin fulgi. Într-un bol se amestecă biscuiții fărâmițați, fulgii de migdale cu 2 lingurițe de cacao și câteva picături de esență de rom. Se umplu cu acest amestec jumătățile de piersici. Se taie cu cuțitul bucățele foarte subțiri de unt care se pun peste umplutura de biscuiți. Se presară peste fiecare jumătate de piersică o linguriță de desert de zahăr tos. Se dau la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 15 minute. Se pun în mixer resturile de miez de piersici, restul de unt,1/4 cană de zahăr tos și câteva picături de esență de rom și se amestecă bine, până se obține o pastă omogenă. După 15 minute se scoate tava din cuptor și pe fiecare piersică se pune câte o linguriță de pastă de piersici, iar restul de pastă se repartizează uniform în tavă printre jumătățile de piersici .
Se mai dau la cuptor 15 minute( chiar puțin mai mult până s-au înmuiat bine piersicile). Frișca se bate cu 2 linguri de zahăr. După ce se scot din cuptor se lasă să se răcească, se decorează cu frișcă, jumătăți de migdale, sosul din tavă și frunze de mentă verde. Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?