Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Trei fraţi înecaţi în Râmna


Trei frați au murit ieri, într-o baltă formată de ploi pe râul Râmna, în vecinătatea islazului din Gura Caliței. Băieții, de loc din Poiana Cristei, au mers cu animalele la păscut, iar în jurul prânzului s-au gândit să facă o baie. Primul care a rămas prins în mâl a fost fratele mai mic, de 14 ani. Ceilalți doi au intrat în apă să-l scoată, dar au murit și ei. Trupurile neînsuflețite au fost scoase din mâl de scafandri, iar medicii nu au putut decât să-i declare decedați.

Trei frați de 14, 16, respectiv 22 de ani, din comuna Poiana Cristei, s-au înecat ieri, într-o baltă formată de ploi pe râul Râmna, în apropiere de islazul din localitatea Gura Caliței. Victoraș, Gheorghiță și Marian Popa au plecat de acasă cu animalele la păscut, de dimineață. Pentru că era foarte cald, în jurul prânzului, băiatul de 14 ani s-a dezbrăcat și s-a băgat în balta pe care ploile au să-pat-o în malul de pământ, ca să facă o baie, să se mai răcorească. Pentru că pe fundul apei era foarte mult mâl, băiatul a rămas prins. Văzând că Victoraș nu mai iese din apă, fratele său Gheorghiță a intrat după el, în speranța că va reuși să-l salveze, dar nu a fost așa. Din nefericire, mâlul de pe fundul apei l-a înghițit și pe el. Pentru a-și ajuta frații, Marian a sărit și el în apă, dar nu a avut sorți de izbândă. Băieții nu s-au mai putut salva și s-au înecat. Se presupune că aceștia s-au înecat în jurul prânzului, însă tragedia a fost anunțată în jurul orei 15.00. În zonă nu este semnal la telefonul mobil, așa că nimeni nu a putut să anunțe evenimentul. Cel care a văzut ce s-a întâmplat a fost un alt copil de aproximativ șapte ani, care se afla și el pe izlaz. Acesta  i-a anunțat pe ceilalți oameni care mai erau cu animalele la păscut și, din vorbă în vorbă, tragedia a ajuns la urechile autorităților. Scafandrii de la ISU au mers la fața locului imediat după ce au fost sesizați, dar nu au mai putut face nimic pentru a salva viața celor trei frați. Aceștia au fost scoși din apa plină de mâl fără suflare. „Apa are o adâncime de aproximativ 1,70 metri, iar pe fund este foarte mult mâl. Băieții au fost prinși acolo și nu s-au mai putut salva”, a precizat plutonierul Lucian Trofin, din cadrul ISU.
Medicii de la ambulanță au încercat să-i resusciteze pe cei trei, dar eforturile au fost zadarnice. Trupurile neînsuflețite au fost luate de pe izlaz și duse până la carul mortuar pentru a fi transportate la Serviciul de Medicină Legală.
Localnicii din satul Plopu, dar și cei de la Gura Caliței, s-au strâns cu zecile pe malul apei și i-au plâns pe cei trei băieți, deși unii dintre ei nici nu-i cunoșteau. Sfâșiată de durere, mama celor trei băieți își privea neputincioasă copiii, pe care Dumnezeu i i-a luat.

Familie urmărită de ghinion

Aceasta nu este singura tragedie a familiei Popa. Cei trei băieți au rămas în urmă cu trei ani fără tată, care a fost răpus de boală. De  atunci, mama lor s-a chinuit să-și crească copiii așa cum a putut mai bine. Proveneau dintr-o familie modestă, care beneficiază de ajutor social de la primărie. Localnicii   ne-au spus că erau niște copii buni și liniștiți. „Erau băieți buni toți trei. O ajutau pe mama lor, mergeau la școală. Eu nu știu să fi creat probleme vreodată. Nu am auzit nimic de rău de ei”, a povestit un localnic.
Din cei cinci copii pe care îi avea, femeia a mai rămas acum cu doi. O fată căsătorită în localitate și un băiat plecat la muncă în străinătate. Când a auzit despre nenorocirea care s-a abătut asupra familiei ei, sora băieților a venit într-un suflet să-și vadă frații pentru ultima oară.
De obicei, în acea zonă nu exista apă. Balta s-a format în urma ploilor care au căzut în ultima perioadă. Oamenii spun că acolo nu merge lumea la scăldat. „Aici nu este un loc în care se face baie de obicei. Balta asta s-a format după ploi. Nu știu cum au putut ei să intre, mai ales că au văzut că este foarte murdară și plină de mâl. O asemenea nenorocire nu s-a mai întâmplat pe aici pe la noi”, a precizat primarul comunei Poiana Cristei, Vlad Petruș.
Pentru că familia este una modestă, localnicii au spus că vor face tot ce pot pentru a o ajuta pe mama băieților cu înmormântarea. „Nici nu cred că trebuie să spună cineva să îi ajutăm că sare lumea și fără un imbold. Așa nenorocire nu am mai pomenit și a sensibilizat pe toată lumea”, a spus un localnic.
Åži cei care nu-i cunoșteau pe băieți i-au plâns. Åžeful Poliției Comunale Gugești, comisarul Cornel Moise, prezent și el la fața locului a precizat că de când el este în zonă, nu s-a mai întâmplat așa ceva. „Lucrez aici de mai bine de opt ani dar așa ceva nu s-a mai întâmplat, ca trei frați să sfârșească în același timp”, a spus comisarul Cornel Moise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

_ga

Other

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?